Otoci.net

Ned19012020

Zadnje dodano:18.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Četrdeseta godina JAK-a proslavljena uhvaćenim trenucima

Četrdeseta godina JAK-a proslavljena uhvaćenim trenucima

Lošinjsko Amatersko kazalište "Josip A. Kraljić" (JAK) za svoju je četrdesetu godišnjicu dobilo izložbu; sedmero članova Fotokluba "Lošinj" darovalo im je 66 probranih od tisuća fotografija nastalih u godini na izmaku.

Na tradicionalnoj godišnjoj izložbi "Fiat lux!" povodom blagdana sv. Lucije - njeno ime sadrži naziv za svjetlost, a fotografija je po etimologiji pisanje svjetlom - ovogodišnja je tema "Rađanje jedne predstave", a autori snimaka su Magrit Dittmann-Soldičić, Nikola Holjevina, Sandro Puncet, Zorica Purić, Enes Rizvić, Stojanka Rizvić i Živko Žagar.

Fotografije su nastale tijekom priprema za izvođenje predstave "Specijalna pošiljka" na kojoj je s JAK-ovcima kao gost došao raditi redatelj Darko Tralić, koji je tijekom tog rada obolio, a potom i preminuo na sam dan premijere. Tu je situaciju prilikom otvaranja izložbe u Lošinjskom muzeju izdvojio Boris Šegota iz ansambla JAK-a, kao možda i najtežu u povijesti lošinjskog teatra. Ostale izložene fotografije načinjene su tijekom ljetnih izvedbi predstave "Našem brodu Lošinj" na Susku i Unijama. Osim Šegote, o nastajanju fotografija za izložbu govorio je i Nadir Mavrović iz Fotokluba "Lošinj", a još su se okupljenima obratili i Marijana Dlačić koja je s Mavrovićem obavila izbor fotografija te muzejska kustosica Martinela Dragičević i predsjednik Gradskog vijeća Elvis Živković. Izložba će ostati otvorena do 4. siječnja.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!