Pon27012020

Zadnje dodano:27.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Na Veloj rivi dogodine suvremena skulptura

Na Veloj rivi dogodine suvremena skulptura

Od srpnja će, ostvari li se ideja, na Veloj rivi u Malom Lošinju stajati skulptura konceptualnog umjetnika Liama Gillicka, engleskog autora s njujorškom adresom.

Još nije poznato kako će izgledati Gillickov rad, a nadahnuće traži u povijesnom značaju Malog Lošinja na jadranskim plovidbenim rutama te u brodograđevnoj tradiciji. Bit će korišten industrijski materijal, lako održiv, a sudeći po njegovim ranijim radovima, za očekivati je mnogo geometrije. Točno mjesto postavljanja je u nižem dijelu Vele rive, u prostoru sada ograđenom žardinjerama.

Skulptura će biti financirana iz proračuna projekta "Rijeka - europska prijestolnica kulture", odnosno iz proračuna Republike Hrvatske, Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, fondova EU te sponzora. Dodatno, glavni partneri u izdradi skulpture u Malom Lošinju su Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Lošinja.

U sklopu programa "Lungomare Art", bit će na Kvarneru postavljeno jedanaest suvremenih umjetničkih instalacija, i to u Brseču, Lovranskoj Dragi, Voloskom, Rijeci (u ribarnici i na Grčevu), Kostreni, Crikvenici, Loparu i Baški.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!