Otoci.net

Uto21012020

Zadnje dodano:21.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Atomi i molekule u umjetničkoj interpretaciji

Atomi i molekule u umjetničkoj interpretaciji

Iako je ovih dana glavna tema u lošinjskoj Osnovnoj školi Marija Martinolića štrajk, u radnim se danima provode planirane aktivnosti. U srijedu je tako održana likovna radionica "Svemir" za djecu viših razreda, odnosno područnih škola.

Akademske slikarice Nina Bešlić i Ivana Kutuzović iz Zagreba, spajajući elemente znanosti i umjetnosti, s učenicima su prošle temu atoma i molekula od kojih je sastavljen svemir, a potom su izrađivali instalacije u umjetničkoj interpretaciji. Radionica je održana u likovnom kabinetu matične zgrade u Malom Lošinju.

Učenike uzrasta od petog do osmog razreda probrali su njihovi redovni učitelji, temeljem uspjeha u školi i općenito pokazane zainteresiranosti za ovakve teme. Likovna radionica "Svemir" drugi je od četiri zacrtana ovogodišnja događaja iz programa "Ruksak pun kulture" u OŠ Marija Martinolića, financirana od Ministarstva kulture RH. Prvi događaj bio je u područnim školama u Velom Lošinju i Nerezinama, gdje je učenicima od prvog do četvrtog razreda učenicima predstavljeno japansko kazalište, a još slijedi "Kulturna baština" za učenike područnih škola otoka Ilovika i Suska, gdje će radionicu voditi djelatnici Muzeja grada Zadra, te "Izrada crtanog filma" za učenike područne škole na Unijama.

Na današnji dan.....

21/1/1885

Na Lošinj doputovao dr. Conrad Clar s oboljelim sinom; to se smatra početkom turizma na otoku