Otoci.net

Uto21012020

Zadnje dodano:21.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Lošinjski JAK na festivalu posvećenom Bobiju Marottiju

Lošinjski JAK na festivalu posvećenom Bobiju Marottiju

Predstava lošinjskog Amaterskog kazališta "Josip A. Kraljić" pod nazivom "Specijalna pošiljka" uvrštena je u program "Bobijevih dana smijeha", festivala komedija u Zagrebu.

Ovim festivalom, koji je priređen po osmi put, na pozornici teatra "Histrion" njeguje se sjećanje na Josipa "Bobija" Marottija (1922.-2011.), velikana hrvatskoga glumišta. Barem koliko po svojim kazališnim, filmskim i televijskim ulogama, Marotti je ostao zapamćen i po "posuđivanju" glasa junacima crtanih filmova, primjerice u "Obitelji Kremenko" i "Štrumpfovima".

"Specijalnu pošiljku", prema tekstu "Bébé" Alfreda Hennequina, lošinjski su JAK-ovci prvi put izveli u ožujku, s tim da je režiju započeo Darko Tralić, a kada se njegovo zdravstveno stanje zakompliciralo, uslijed čega je umro - upravo na dan premijere u Malom Lošinju - režiju je dovršio glumac Boris Šegota. U Zagrebu će "Specijalna pošiljka" biti odigrana u nedjelju, 27. listopada u 20 sati.

Program "Bobijevih dana smijeha" ove nedjelje otvara predstava "S.O.S. - Sve o sofi" Gradskog kazališta "Zorin dom" iz Karlovca, a ukupno je na programu deset kazališnih predstava.

Na današnji dan.....

21/1/1885

Na Lošinj doputovao dr. Conrad Clar s oboljelim sinom; to se smatra početkom turizma na otoku