Otoci.net

Pet15112019

Zadnje dodano:14.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Priče o odrastanjima - prognanička i lička

Priče o odrastanjima - prognanička i lička

Promocija audioizdanja knjiga istaknutih hrvatskih autora održana je u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Malom Lošinju.

Gostovali su voditelji i sudionici programa "Čuj ovu knjigu" - voditeljica Pavlica Bajsić Brazzoduro, književnica Ivana Bodrožić, glumac Janko Rakoš (umjesto najavljenog Živka Anočića) te oblikovatelj zvuka i glazbenik Dino Brazzoduro.

Ivana Bodrožić čitala je ulomke iz svoje knjige "Hotel Zagorje", autobiografsku priču iz perspektive djevojčice prognane iz Vukovara, koja 1991. godine najprije dolazi na zbog rata neočekivano duge ljetne praznike na Lošinj, a potom prelazi u Zagreb, gdje s majkom i bratom očekuje vijesti o ocu koji je ostao u obrani Vukovara. Janko Rakoš čitao je ulomke "Sjećanja šume" Damira Karakaša, također priču o odrastanju, ali na selu u Lici. Dino Brazzoduro čitanja ulomaka obogatio je zvučnim efektima, poput snimaka televizijskih vijesti iz (pred)ratnog doba ili snimaka radijskih komentara nogometnih utakmica, ali i sam zasvirao usnu harmoniku.

Audioizdanja ovih knjiga, kao i "Ljubavnog romana" Ivane Sajko, ponuđena su ovom prilikom posjetiteljima, a zanimljivo je da dizajn naslovnica potpisuje Lošinjanka Nikolina Fuzul. Voditeljica Pavlica Bajsić Brazzoduro istaknula je da ovaj oblik uzima sve više maha, iako je u Hrvatskoj još relativno slabo rasprostranjen, a da su pri odabiru romana išli na visoku kvalitetu. Najavila je i odgovarajuću aplikaciju za mobitele.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!