Sub24082019

Zadnje dodano:24.08.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Baština U petak treći "Creski anali"

U petak treći "Creski anali"

U petak će u Cresu biti održan treći po redu znanstveno-stručni skup "Creski anali", godišnje okupljanje stručnjaka, ali i drugih entuzijasta, koji istražuju pojedina područja prvenstveno kulturno-povijesne, ali i druge baštine otoka Cresa.

Program će početi u 9 sati u zgradi Zajednice Talijana Cresa na glavnom gradskom trgu, moderatori će biti Ugo Toić, Jelena Dunato, Juraj Sepčić, Franjo Velčić, Alvise Chiole, a osim njih predavanja će održati Tanja Kremenić, Tarcisio Bommarco, Krasanka Majer Jurišić, Jasminka Ćus-Rukonić, Matko Marušić, Marija Andraka, Melita Chiole, Marijan Eršte, Mladen Bastijanić, Ivo Saganić i Zvonimir Navala. Procijenjeno je da će program završiti u 14.30 sati.

Organizator skupa je Grad Cres, u suradnji s creskim odjelom gimnazije SŠ Ambroza Haračića, Osnovnom školom Frane Petrića, Župom sv. Marije u Cresu i Otočnom razvojnom agencijom.

Na današnji dan.....

24/8/1806

Utemeljena Općina Lošinj, u vrijeme francuske uprave, prvi načelnik Bernardo Capponi; od 1994. do 2006. ovaj dan se slavio kao Dan Grada Malog Lošinja

24/8/1883

U V. Lošinju rođen dr. Ivo Antončić, odvjetnik

24/8/1936

U Krasu (otok Krk) rođen akademik Petar Strčić, autor niza zapisa i organizator skupova o povijesti kvarnerskih otoka