Otoci.net

Ned17112019

Zadnje dodano:16.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Baština "Thunderstruck" AC/DC-a na gajdama

"Thunderstruck" AC/DC-a na gajdama

Svojim su se neobičnim nastupima na Festivalu m(ij)eha u Nerezinama istaknuli belgijski izvođači - trio "Griff" koji su u program ubacili verziju hita "Thunderstruck" grupe "AC/DC", te Noel Šuran iz Lindara koji je svirao i na dječjem pojasu za plivanje...

Po napokon ugodnom proljetnom vremenu, na Studencu u srcu Nerezina održan je deveti po redu Festival meha, na kojemu su nastupili svirači meha (mijeha) i srodnih glazbala iz različitih dijelova Europe, donijevši tako i različite glazbene izričaje i slušateljima omogućivši usporedbu s poznatim im zvukovima mehova cresko-lošinjskih izvođača.

U organizaciji nerezinskog Folklornog društva "Studenac", nastupili su redom Dario Kučić iz Osora, Ivan Mužić iz Orleca, Dinko Zorović iz Nerezina, Noel Šuran iz Lindara (Istra), grupa "Bifolk" iz talijanske regije Lazio, Dario Marušić i Marino Kranjac iz Kopra, Toni Fučić iz Cresa, Jordan Kučić iz Beleja, grupa "Griff" iz Belgije, Bruno Škarić iz Lopara, orkestar "Kavadari" iz Bugarske predvođen Dragnim Dragnevom, te Mario Mužić iz Orleca.

U programu su kazivani stihovi dijalektalnog otočnog pjesnika Valtera Mužića. Na pozornici na Studencu okupljene su pozdravili lošinjska gradonačelnica Ana Kučić, organizator Dario Kučić te Paolo Vinati i Reinhart Richter koji već godinama sudjeluju u organizaciji festivala. U nedjelju u 19 sati Festival meha bit će održan u Orlecu.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!