Otoci.net

Ned21072019

Zadnje dodano:21.07.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Baština O povijesti školstva i creskoj arhitekturi

O povijesti školstva i creskoj arhitekturi

Program kojim će sudjelovati u ovogodišnjoj Noći muzeja objavio je i Creski muzej, koji će 1. veljače vrata u palači Arsan otvoriti u 18, a zatvoriti u 22 sata.

Kroz večer će biti priređena dva događaja, pa će tako u 19 sati biti otvorena gostujuća studijska izložba "Josip Antun Kraljić i djelovanje Družbe sv. Ćirila i Metoda za Istru u Malom Lošinju", koju je krajem listopada u Lošinjskom muzeju postavila kustosica Marijana Dlačić, a mogla bi biti zanimljiva i creskoj publici s obzirom na slične povijesne okolnosti Lošinja i Cresa, te sličnu sudbinu hrvatskog školstva na dva otoka.

U 20 sati će svoju monografiju "Stara creska jezgra i gradska kuća" predstaviti Inge Solis, kustosica Creskog muzeja. Predavanjem s fotografijama, autorica će dati važnost pučkoj arhitekturi naspram onoj stilskoj. "Ukazujući na njenu vrijednost i na njeno mjesto u okviru mediteranskog kulturnog kruga želimo potaknuti njeno očuvanje. Odnos prema ambijentu stare jezgre ovisi, prije svega, o nama koji smo taj prostor dobili u nasljeđe i koji ga i dalje nastanjujemo", stoji u najavi.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!