Rješenja za creski dok predstavljena u Labinu

Projekt creskog doka u labinskoj Lamparni
Projekt creskog doka u labinskoj Lamparni
Creska arhitektica Bojana Vuksanović, autorica lepeze idejnih rješenja za budućnost doka creskog brodogradilišta, svoj projekt predstavila je u Labinu u sklopu Dana arhitekture u Istri.

U galeriji tamošnjeg KUC-a "Lamparna", do 15. prosinca moći će se pogledati prijedlozi za novo korištenje doka, izgrađenog u Puli u doba austro-ugarske uprave, a koji je u pogonu u creskom brodogradilištu od 1983. godine, kada je dopremljen iz Tivta (Boka kotorska) gdje ga je koristila vojska. Bojana Vuksanović u doku vidi budući muzej brodogradnje sastavljen od izložbenih prostora, knjižnice, suvenirnice, ateljea, koncertnog prostora, kafića i/ili drugih sadržaja.

Nije poznato koliko će još dugo dok creskog brodogradilišta ostati u svojoj sadašnjoj funkciji; to prvenstveno ovisi o poslovnim planovima tvrtke "Cresanke", koja je prije tri godine postala vlasnik brodogradilišta.

Dane arhitekture u Istri priređuje Društvo arhitekata Istre, a organizatori su još i Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika, te udruga "Labin Art Express".