Otoci.net

Uto12112019

Zadnje dodano:12.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Turizam "Jadranci" desetogodišnja koncesija u uvali Zabojci

"Jadranci" desetogodišnja koncesija u uvali Zabojci

Odlukom Skupštine Primorsko-goranske županije, tvrtki "Jadranka kampovi" dodijeljena je desetogodišnja koncesija na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje plaže uz lošinjski kamp "Čikat", na lokaciji u uvali Zabojci, poznatoj i kao Srebrna uvala.

Koncesija je dana bez mogućnosti ograđivanje i naplate ulaza na plažu, a riječ je o 13.647 kvadratnih metara kopnenog i 22.027 kvadratnih metara morskog dijela. Korištenje uključuje iznajmljivanje ležaljki, suncobrana, pedalina, sandolina, bova za privez manjih plovila gostiju kampa, te iznajmljivanje dva plovila (glisera).

"Jadranka kampovi" dužni su u plažu i opremu uložiti minimalno 727 tisuća kuna, od čega 399.600 u prve dvije godine trajanja koncesije, zatim postaviti kabine za presvlačenje, tuševe i stepenice za ulaz u more, dječja igrališta na kopnu i moru, postaviti meteorološku stanicu i web-kameru, omogućiti korištenje lifta za osobe s invaliditetom, dohranjivati plažu šljunkom. Ležaljke i suncobrani mogu biti postavljeni tako da pola kopnene površine plaže ostane slobodno za posjetitelje koji ih ne žele koristiti.

Stalni dio godišnje naknade za koncesiju je 178.370 kuna, a promjenjivi iznosi tri posto od prihoda ostvarenog obavljanjem djelatnosti na području koncesije.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!