Otoci.net

Uto21012020

Zadnje dodano:21.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Turizam Na Kadinu sunčališta i infrastruktura, građanska inicijativa zamjera isključivanje javnosti

Na Kadinu sunčališta i infrastruktura, građanska inicijativa zamjera isključivanje javnosti

U tijeku su ovih dana građevinski radovi na plaži Kadin na istočnoj lošinjskoj obali, nedaleko od cestovnog ulaza u Mali Lošinj.

Kako javljaju iz Grada Malog Lošinja, riječ je o uređenju plaže na način da se ondje izvedu projektom utvrđena sunčališta slična već postojećima, s uređenjem staze do obližnje Privlake. Planirano je da nekoliko sunčališta ima jedan, zajednički pristup moru sa stepenicama od inoksa. U planu je i postavljanje sanitarnog čvora, informativne ploče, dva tuša i dvije kabine za presvlačenje. "Zbog opskrbnog vodovodnog cjevovoda u trasi, dio radova će se izvesti prije turističke sezone, a dio nakon sezone kada se bude obnovio i cjevovod. Radove izvodi 'Radnik' iz Križevaca, koji je izabran postupkom javne nabave", javlja Martina Krajina Mršo iz gradske uprave. Radovi su "teški" približno dva milijuna kuna bez PDV-a, s tim da ih s oko 1,2 milijuna kuna sufinanciraju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvo turizma Vlade RH.

"Nevjerojatno je da radovi za koje su predviđeno dva milijuna kuna iz proračuna nisu bili na javnom savjetovanju, dok istodobno na javno savjetovanje idu stvari koje nisu predmet odlučivanja, nego primjene viših propisa. Javnost općenito vrlo malo zna o tom projektu, koji na prvi pogled ulijeva nepovjerenje jer na tabli piše 'Općina Mali Lošinj', gradilište nije ograđeno, a zna se da je komunalno poduzeće odbilo dati suglasnost projektu zbog toga što se trasa radova nalazi na trasi vodovoda koji će uskoro biti obnavljan. Znači, ovi radovi će se ili napraviti pa će se opet kopati za vodovod, ili su van trase predviđene projektom. Pogotovo smatramo problematičnim to što se radi na pomorskom dobru", kaže Bojana Genov iz građanske inicijative "Čovjek po mjeri otoka".

Na današnji dan.....

21/1/1885

Na Lošinj doputovao dr. Conrad Clar s oboljelim sinom; to se smatra početkom turizma na otoku