Otoci.net

Pon20052019

Zadnje dodano:20.05.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Turizam Javni poziv za odabir tradicijskih barki za provedbu projekta "Drvo je prvo"

Javni poziv za odabir tradicijskih barki za provedbu projekta "Drvo je prvo"

Predmet ovog Javnog poziva je sufinanciranje rekonstrukcije tradicionalnih drvenih barki s uvjetom da se uključe u aktivnosti festivala "Lošinjskim jedrima oko svijeta" i odlazak na regate tradicijskih barki.

Cilj Javnog poziva je očuvanje kulturnog nasljeđa gradnje brodova i brodica koje kao otok posjedujemo i to prvenstveno u drvu, prirodnom resursu koje zahtjeva brigu i znanje, a sve s ciljem podizanja svijesti građana i gostiju o održivom razvoju destinacije.

Ovim Javnim pozivom obnovit će se male tradicionalne drvene barke na ovom području, a koje će nakon obnove koristiti kao izložbeni primjerci baštine na otvorenom, a ujedno i predstavljati na manifestacijama u regatama tradicijskih plovila i sličnim kulturno-turističkim manifestacijama i sličnim aktivnostima vezanim za očuvanje i valorizaciju pomorske baštine.

Prijavitelj može biti pravna ili fizička osoba koja u svom vlasništvu ima barku koja je tradicionalna za područje Grada Malog Lošinja, sjevernog Jadrana, odnosno Primorsko-goranske županije (u daljnjem tekstu; tradicijska barka) ili osoba koju je vlasnik ovlastio da se služi njegovom tradicijskom barkom na način koji omogućava da se ona obnovi u sklopu ovog projekta i da prijavitelj ispuni sve obaveze koje će vezano za njega imati tijekom provedbe projekta i minimalno pet godina nakon njegovog završetka.

Prijavitelji su dužni svoje prijave dostaviti na adresu:
TZG MALOG LOŠINJA, Priko 42, Mali Lošinj
s naznakom "Za javni poziv za obnovu barki" zaključno do 31. ožujka 2019.
Sve informacije vezane uz Javni poziv "Drvo je prvo" mogu se naći na web-stranicama TZG Malog Lošinja: visitlosinj.hr

Izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja

Na današnji dan.....

20/5/2010

U Cresu umro dr. Ivo Margan (r. 1926.), ravnatelj bolnice Sušak, ministar zdravlja NR Hrvatske, potpredsjednik vlade SFR Jugoslavije, predsjednik Izvršnog odbora UNESCO-a (1985.-87.)