Otoci.net

Uto21052019

Zadnje dodano:21.05.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Turizam Na Lošinju ostvareno 2 milijuna noćenja – ove godine dva dana ranije

Na Lošinju ostvareno 2 milijuna noćenja – ove godine dva dana ranije

Već deset godina zaredom Lošinj je dosegnuo dva milijuna noćenja, a ove godine dva dana ranije u odnosu na prethodnu, 2017. godinu.

Nakon izvrsnih turističkih rezultata u kojima je ostvareno 2.014.263 noćenja, te 265.328 dolazaka do 30. 8. 2018. godine, Lošinj se ponovno svrstao u top-deset vodećih hrvatskih destinacija s najviše ostvarenih noćenja. Pokazatelji kojima se Lošinj može pohvaliti rezultat su promocije ključnih atributa imidža otoka Lošinja, kao i truda te aktivnosti uloženih u organizaciju događanja i obogaćivanja cjelogodišnje ponude.

Uspoređujući podatke s istim razdobljem prethodne godine, ostvareno je 3% više dolazaka i 2% više noćenja, odnosno 6.864 više dolazaka i 29.923 više noćenja. Pri tome su 86,2% noćenja ostvarili inozemni turisti, njih 68,2% došlo je s četiri najvažnija emitivna tržišta: Slovenije, Njemačke, Italije, Austrije. U krug top-10  stranih tržišta po noćenjima još ulaze Češka, Poljska, Nizozemska, Mađarska i Francuska. S 13,8% udjela u ukupnim noćenjima sudjeluju domaći turisti. Najveće poraste bilježe nova tržišta: Francuska, Švedska i Velika Britanija.

Najviše noćenja u dosadašnjem razdoblju ostvareno je u kampovima, 36%, zatim u privatnom smještaju - objektima u domaćinstvu 19% i hotelima 18,3%. Ostali ugostiteljski objekti zastupljeni su udjelom od 10,7% i nekomercijalni turistički objekti s udjelom od 16%.

Gostima koji su odlučili provesti odmor na otoku vitalnosti na raspolaganju su brojne mogućnosti i događanja. Tako će se na Lošinju, od 2. do 23. rujna 2018. godine, ponovno održati festival "Lošinjskim jedrima oko svijeta". Stanovnici i posjetitelji vratit će se u zlatno doba lošinjskog pomorstva i to kroz razna sportska, kulturna, zabavna i edukativna događanja, a sve s ciljem obogaćivanja cjelogodišnje destinacijske ponude te očuvanja tradicije i autentičnosti destinacije. Dakle, posvećen bogatoj pomorskoj i brodograđevnoj tradiciji otoka Lošinja, kroz brojne manifestacije, koncerte, regate, radionice i gastronomsku ponudu festival će predstaviti gostima poseban doživljaj. U rujnu slijedi i plivački maraton 3. "Open water Apoxyomenos challange", 8. lošinjski polumaraton, 36. Arbunada, zatim u listopadu triatlon "Cres-Lošinj", 20. kup Lošinja - regata optimista, a u studenom "Cres-Lošinj Trail weekend".

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja i u budućnosti nastavlja ploviti u smjeru kreiranja kvalitetne destinacijske ponude i obogaćivanja ponude tijekom cijele godine.

Cjelokupni program pronađite na web-stranici Turističke zajednice Grada Malog Lošinja (www.visitlosinj.hr).

Izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!