Otoci.net

Uto21052019

Zadnje dodano:21.05.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Turizam Pomorska večer na Lošinju

Pomorska večer na Lošinju

Duž malološinjske Rive lošinjskih kapetana, 9. kolovoza 2018. godine posjetitelji i stanovnici ponovno će imati priliku uživati u pomorskoj večeri.   

Uz prikaz tradicionalnih pomorskih vještina i zanata poput kalafatanja, pletenja mreža, izrada vrša te vezivanja mornarskih čvorova, prisutne će s početkom u 19 sati zabavljati i folklorna društva "Manfrina" i "Studenac", Puhački orkestar "Josip Kašman", klape "Burin" i "Čikat" te plesna skupina "Zumba", a sve popraćeno neizostavnom gastronomskom ponudom na izletničkim brodovima. S početkom u 22 sata zabavni program obogatit će hrvatski glazbenici i zabavljači "Gustafi".

Svakako ne propustite festival "Lošinjskim jedrima oko svijeta" u rujnu. Posvećena pomorstvu lošinjskog arhipelaga, festivalska ponuda obuhvatit će razna sportska, kulturna, zabavna i edukativna događanja i to od 8. do 23. rujna 2018. godine. Inače, Lošinj je jedinstveni primjer pomorstva čiji se svjetski značaj zapravo otkriva u zlatnom dobu od 1853. do 1884. godine kada je u Malom Lošinju izgrađeno čak 247 brodova. Zbog toga je bio treće brodograđevno središte u austro-ugarskom carstvu, odmah iza Rijeke i Trsta. Pomorska tradicija seže sve do danas što će mještani i posjetitelji moći doživjeti kroz pomorske večeri te rujanski festival "Lošinjskim jedrima oko svijeta".

Izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!