Dodijeljeni certifikati dionicima IQM-projekta

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2018-05_tz-iqm-certifikati-dodjela-promo2018.jpgU hotelu "Bellevue", 29. svibnja u 18 sati održana je podjela certifikata dionicima projekta Integriranog upravljanja kvalitetom u destinaciji – IQM.

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja u suradnji s Gradom Malim Lošinjem i tvrkom "Interligo" započela je 2017. godine projekt Integriranog upravljanja kvalitetom u destinaciji - IQM. Projektom se povezuju subjekti u destinaciji koji gostima pružaju najbolju uslugu, preporučaju se najkvalitetniji sadržaji i partneri koji jamče kvalitetu čime se podiže ukupna razina zadovoljstva gosta u destinaciji.

Svi sudionici projekta "IQM Destination Lošinj", da bi bili u skladu s kvalitativnim razvojem destinacije, ispunili očekivanja partnera i gostiju, te se povezali – umrežili s partnerima "IQM Destination Lošinj" turističke ponude u destinaciji moraju ispuniti standarde određene za svaku pojedinu grupu subjekata: hoteli, restorani, privatni smještaj, turističke agencije, kampovi, prodavaonice, suvenirnice i wellness-sadržaji.

U studenom 2017. održane su edukacije s privatnim iznajmljivačima gdje im je predstavljena Knjiga standarda kao i obveze koje moraju ispunjavati kako bi postali dio projekta. U veljači 2018. održane su edukacije i za ostale dionike gdje ubrajamo turističke agencije, hotele, ugostiteljske objekte, kampove, wellness i kozmetičke salone, prodavaonice i suvenirnice. Nakon održanih edukacija, potpisano je 75 sporazuma nakon čega je u travnju uslijedio "audit" svih sudionika.

"Audit" je obuhvatio obilazak 35 iznajmljivača u kojem je pozornost usmjerena na opremljenost smještajnih jedinica kao i ljubaznost domaćina i njihovu komunikaciju s gostima. U projekt su uključene i četiri turističke agencije od kojih je jedna i online-agencija koja nudi i programe doživljaja u destinaciji. U Malom Lošinju, Velom Lošinju, Nerezinama i Susku, gosti će moći odabrati i svoj IQM-hotel. Bogata gastronomska ponuda dio je projekta i s 15 ugostiteljskih objekata. Za goste koji preferiraju odmor u prirodi i miomirisima otoka Lošinja, na raspolaganju je i šest kampova. IQM-ponudu svojim sudjelovanjem upotpunili su i wellness-centri i kozmetički saloni. Nakon ugodnog smještaja i opuštanja, gosti će svoj odmor zaokružiti i posjetom lokalnim prodavaonicama i suvenirnicama otkuda će kao uspomenu ponijeti i otočne proizvode i originalne lošinjske suvenire.

"Upravo s ciljem stvaranja prepoznatljivosti te podizanja kvalitete, ali isto tako kako bi umrežili one najbolje u 'krug izvrsnosti', odlučili smo intenzivno započeti s provođenjem IQM-projekta. Obzirom na priličan broj sudionika, smatram da se Lošinj može pohvaliti izdvojenom visokokvalitetnom turističkom ponudom. Cilj je da upravo tu ponudu onda prate i preostali dionici u destinaciji što naposljetku podiže kvalitetu i prepoznatljivost cjelokupne destinacije", smatra direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

IQM sustavno i kontinuirano provodi monitoring, prati razvoj kvalitete, savjetuje kako unaprijediti destinacijsku kvalitetu i promiče integriranost, lokalnu autohtonu priču, domaće kvalitetne proizvode, kulturu destinacije i stavlja u fokus kvalitetu i gosta koji destinaciju doživljava u cijelosti.

Izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja