Sri16102019

Zadnje dodano:15.10.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Turizam Kreće brodska linija od Trsta do Suska i Lošinja?

Kreće brodska linija od Trsta do Suska i Lošinja?

Postoji mogućnost da već ovo ljeto Mali Lošinj i Susak dobiju sezonsku brodsku vezu s Trstom, te lukama zapadne istarske obale.

Ovo je najavila zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare u Rijeci, navodeći da se PGŽ uključila u EU-projekt "Moses", u kojem s hrvatske strane sudjeluje još i Istarska županija, a iz Italije regije Friuli Venezia Giulia i Molise.

"Županija će u okviru svog dijela projektnih zadataka koordinirati aktivnosti na uspostavi novih pomorskih veza na liniji između luke Trst, luka na području Istarske županije i luka Mali Lošinj i Susak. U tu svrhu provest će se i sanacija operativnog mola i izgradnja obalnog zida na Susku, a plan je da linija starta već za ovu turističku sezonu, u eksperimentalnoj fazi, kako bi bio provjeren interes za korištenje te nove veze. Županiji je ovaj projekt zanimljiv zbog razvoja turizma kroz bolju pomorsku povezanost, a usto ćemo dobiti sredstva za obnovu lučke infrastrukture na Susku", izjavila je Medarić.

Na današnji dan.....

16/10/1926

Otvorena zrakoplovna linija Trst - M. Lošinj - Zadar, kompanije "S.I.S.A." braće Cosulich

16/10/1991

U M. Lošinju iz zasjede tada već neprijateljske JNA, ubijeni hrvatski gardisti Mladen Bujačić i Rifet Mustić

16/10/1992

U Zagrebu umro Branko Kojić (r. 1902.), znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka