Otoci.net

Uto11122018

Zadnje dodano:10.12.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Turizam Iduće sezone više događanja na trgu?

Iduće sezone više događanja na trgu?

Više priredbi na glavnom trgu u Malom Lošinju i veću potporu sportskim manifestacijama najavio je direktor Dalibor Cvitković na sjednici Skupštine Turističke zajednice Lošinja.

Dio je to programa rada za 2018. godinu, koji je usvojen jednoglasno i bez uključivanja bilo koga od članova Skupštine u raspravu. Tijekom sljedeće godine, TZ namjerava zaposliti još jednu osobu, čime bi se vratila na ukupno brojku od sedmero. U programu se izdvaja i ideja mogućnosti da se stara gradska jezgra Osora može "posjetiti" i virtualno, za što će se obaviti prijava za sredstva iz fondova EU.

U prizemlju Muzeja Apoksiomena održane su dvije sjednice, jedna za drugom - najprije posljednja starog saziva Skupštine, a odmah potom i prva sjednica novog saziva. Došlo je do promjene tako da je PSK "Bučanje" izgubilo jednog predstavnika, a jednog više sada imaju iznajmljivači privatnog smještaja. U novom sazivu su Snježana Baljak, Silvija Baričević, Robert Betić, Jadranko Dumenčić, Andrea Glavan, Vesna Hocenski, Damir Mlacović, Damir Pičuljan i Rikardo Hesky uime "Jadranka hotela", Antonia Blaić, Tatjana Braškić, Snježana Kučić-Krstaš, Dejan Jakovljević, Flavio Matesić, Petar-Nino Krnić i Zlatko Vukajlović iz "Jadranka kampova", Ana Budinić Škoda i Josipa Saganić iz "Lošinjske plovidbe - Turizam", Sonja Gulam iz PSK-Bučanja, Ivana Jurić i Eldin Glova iz "Uvale Poljana", Željko Gadža i Elvis Lukša iz ugostiteljske djelatnosti, Lovro Hesky i Eleonora Olić iz turističke djelatnosti, Mario Kamalić uime ostalih djelatnosti, Tihana Dakić-Barichievich, Ankica Kučić, Marija Holjevina, Mirjana Russo i Maris Vajentić uime iznajmljivača privatnog smještaja, te predsjednica TZ Ana Kučić.

Iz starog saziva, u novome više nema Lare Soldičić Vodarić ("Jadranka hoteli"), Marije Mavrović (PSK "Bučanje"), Stefana Kedvesa ("Uvala Poljana"), te Vlade Vidasa (ugostitelji).

Novi saziv Turističkog vijeća čine predsjednica Ana Kučić, te Goran Filipović, Sanja Trajkov Komadina (oboje "Jadranka hoteli"), Đurđica Šimičić ("Jadranka kampovi"), Marta Kučić ("Lošinjska plovidba - Turizam), Ivan Milanović (ugostitelji), Branko Kučić (turistička djelatnost), Ferdinand Zorović (ostale djelatnosti), Siniša Dakić-Barichievich (iznajmljivači). U Nadzornom su odboru Anita Knežević, Daniel Kljaić, te Milan Pejić kao predstavnik Turističke zajednice PGŽ, koja će sljedeće izbore za svojeg delegata imati u listopadu sljedeće godine (ostalim navedenima mandati traju po četiri godine).

Na sjednici starog saziva, direktor Cvitković govorio je o brojkama za godinu koja je pri kraju - evidentiran je broj noćenja veći za 6 posto, prema čemu je Lošinj šesta od hrvatskih turističkih destinacija. Turistički promet jednak onome iz 2016., ove godine je ostvaren već polovicom rujna. Najveći udio gostiju je u dobnoj kategoriji od 35 do 65 godina, a prema vrsti smještaja, najveći udio imaju kampovi (35 posto), potom hoteli (19 posto), privatni smještaj u apartmanima i sobama (18 posto), itd.

Bilo je i gostiju iz Kuvajta, Zimbabvea, Laosa, Omana...

U prvih jedanaest mjeseci ove godine ostvareno je 2.322.194 turističkih noćenja, odnosno 303.773 turistička dolaska. Kapacitet Lošinja je oko 21.600 turističkih ležajeva. Najviše noćenja ostvarili su državljani Slovenije (25,6%), potom Njemačke (22,1%), Hrvatske (13,7%), Italije (11,4%), Austrije (10,5%), Češke (2,6%), Poljske i Nizozemske (po 1,8%), itd. Na dugačkom popisu zastupljenih država su i gosti iz Trinidada i Tobaga, Kuvajta, Nigerije, Zimbabvea, Laosa, Grenade, Sv. Tome i Principea, Omana, Butana...

Izvještaj Nadzornog odbora dala je Anita Knežević, a obje sjednice vodila je gradonačelnica Ana Kučić, po funkciji predsjednica Turističke zajednice.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!