Sri19122018

Zadnje dodano:18.12.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Turizam Splitu nagrada za naj-destinaciju

Splitu nagrada za naj-destinaciju

Druge večeri na Danima hrvatskog turizma u Malom Lošinju, pod velikim šatorom postavljenim na nogometnom igralištu na Čikatu, dodijeljena su glavna priznanja. Među dobitnicima i nominiranima nije bilo zastupljeno cresko-lošinjsko otočje.

Kulturnom turističkom atrakcijom godine proglašena je zadarska Kneževa palača, turističkim događajem godine varaždinski Špancirfest, turističkom inovacijom godine rovinjski "Family hotel Amarin", marinom godine "Frapa" u Rogoznici, restoranom godine "Villa Ariston" u Opatiji, kampom godine porečka "Lanterna", turističkom agencijom godine "Uniline Travel Company" iz Pule, a hotelom godine rovinjski "Monte Mulini".

Za turističku destinaciju godine, u konkurenciji Rovinja, Crikvenice, Maslinice, Baranje i Osijeka proglašen je Split. Godišnju nagradu "Anton Štifanić" dobio je Ante Mrvica iz splitske "Jadrolinije", a nagradu za životno djelo Niko Bulić iz Dubrovnika.

Iako je u kontekstu slučaja "Agrokor" jutros p(r)ozivan u Hrvatskom saboru, lošinjskoj je svečanosti prisustvovao predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, u svom obraćanju istaknuvši, kao i ostali govornici, da je za Hrvatskom najuspješnija turistička sezona u povijesti. Osim Plenkovića, priznanja su uručivali ministar turizma Gari Cappelli, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić i potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Sacher.

U glazbenom dijelu programa, prenošenog na televiziji, nastupili su Neno Belan, te grupa "Pavel".

Na današnji dan.....

19/12/1914

U Rabu rođen Mario Fafangel, lošinjski jedriličar-olimpijac