Sri19122018

Zadnje dodano:18.12.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Turizam Priznanja Romanu Faganelu i hotelu "Alhambra"

Priznanja Romanu Faganelu i hotelu "Alhambra"

Dani hrvatskog turizma u Malom Lošinju počeli su stručnim predavanjima i okupljanjem turističkih gospodarstvenika, a navečer je pod šatorom postavljenim na nogometnom igralištu na Čikatu održana svečana dodjela priznanja HTZ-a i HGK-a, od kojih dva ostaju na cresko-lošinjskom otočju.

Tako je u kategoriji hotela s pet zvjezdica među četiri finalista ušao lošinjski hotel "Alhambra". Priznanje za ulazak u krug najboljih preuzeo je direktor Robert Betić, a u ovoj je kategoriji pobijedio rovinjski "Monte Mulini". Još su finalisti bili dubrovački "Bellevue" i "Royal Princess".

Pod nazivom "Čovjek - ključ uspjeha" dodijeljen je niz priznanja pojedincima iz raznih djelatnosti izravno ili neizravno povezanih s turizmom, a u kategoriji "djelatnik u objektu kulturnog nasljeđa" nagrađen je Romano Faganel, koji radi u Muzeju ovčarstva u Lubenicama. Faganel je prije četiri godine doselio iz Rijeke, gdje je jedno vrijeme bio i beskućnik, a u Lubenicama je nerijetko i pomoćnik tamošnjem malobrojnom staračkom stanovništvu.

Pozdravne govore na svečanosti su uputili lošinjska gradonačelnica Ana Kučić, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dopredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Sacher, te ministar turizma RH Gari Cappelli. Nastupila je i klapa "Intrade". Niz dodjela priznanja bit će nastavljen uz televizijski prijenos u četvrtak navečer.

Za održavanje Dana hrvatskog turizma obavljeni su radovi na nogometnom igralištu na Čikatu i u njegovoj neposrednoj blizini, pa su tako za parkiranje vozila izvaljane površine kraj malog igrališta s umjetnom travom i kraj prostorija NK "Lošinj". Na igralištu je skinut dio željezne ograde, te jedan od golova, a na travnjak je postavljena podloga i preko nje tepison, kao pod šatora u kojemu se održavaju svečanosti. Dio tih radova financirao je iz svojih sredstava Grad Mali Lošinj, jedan od organizatora događaja.

Na današnji dan.....

19/12/1914

U Rabu rođen Mario Fafangel, lošinjski jedriličar-olimpijac