Luca Sardella snimao "Parola di pollice verde" na Lošinju

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2017-06_tz-lucasardella-promo3.jpgPoznati talijanski TV-voditelj i kantautor Luca Sardella i njegova snimateljska ekipa prvi su put posjetili Hrvatsku kako bi talijanskom gledateljstvu predstavili zanimljivu i specifičnu turističku ponudu dijela hrvatske obale, za emisiju "Parola di pollice verde", kanala "Rete 4", a jedna od destinacija bio je upravo Lošinj.

Uz otok vitalnosti, snimali su i na Cresu, Krku te Zadarskoj i Ličko-senjskoj županiji, a sve zahvaljujući suradnji predstavništva Hrvatske turističke zajednice, koju predstavlja direktor Branko Curić, i lokalnih turističkih zajednica.

"Luca Sardella je veliki umjetnik i zaljubljenik u prirodu i tradiciju. U Italiji je iznimno poznat i cijenjen, a njegove preporuke su značajne. Radi se o promociji velikih razmjera budući da emisiju prati više od milijun i pol gledatelja", istaknuo je direktor Branko Curić.

Naglasak emisije je na lokalnoj turističkoj i gastro ponudi te kulturnoj baštini i tradiciji. Za vrijeme dvodnevnog obilaska Lošinja posjetili su Tematski vidikovac "Providenca" koji ih je oduševio panoramskim pogledom i pričama o otočju Apsyrtides - nazivu za cresko-lošinjsko otočje koje je u antici bilo jedan otok. U Miomirisnom otočnom vrtu snimali su izradu prirodne otočne kozmetike, razgledali su centar grada i Muzej Apoksiomena, a navečer su snimali pripremu jela Apoksiomenove antičke kuhinje. Drugog dana boravka posjetili su Veli Lošinj i obližnje otočiće u neposrednoj blizini Lošinja uključujući Susak, Ilovik te lokaciju kraj Orjula gdje je pronađena brončana statua Apoksiomen. Boravak su zaključili obilaskom Osora uz tradicionalne note mijeha i ples nerezinskog folklornog društva "Studenac".

"Ja sam oduševljen! Hrvatska je moj novi raj, a na Lošinju bih volio imati drugi dom! Priroda je neopisivo lijepa, jarke boje, sunce i tirkizno more kristalne čistoće, jednostavnost pripreme svježih domaćih specijaliteta i predivne žene!", ponavljao je šaljiv i živopisan talijanski voditelj. Tijekom snimanja, na ulicama su ga prepoznavali gosti iz Italije, ali i lokalno stanovništvo, ne krijući oduševljenje.
Za vrijeme svog boravka, g. Sardella se susreo i s gradonačelnicom, koja je ujedno i predsjednica Turističke zajednice Grada Malog Lošinja: "Iznimno mi je drago biti dijelom ove lijepe priče u režiji g. Luce Sardelle koja naglašava važnost lokalnih posebnosti i tradicije te koja traži specifičnosti svakoga kraja u kojem snima emisije. Posebno me veseli njegovo veliko oduševljenje Hrvatskom i Lošinjem što nam je dodatno priznanje za napore koje ulažemo u razvoj otoka. Veselim se emisiji koja će se emitirati u skoro vrijeme", zaključila je gradonačelnica Ana Kučić.

(Sponzorirani članak)