"Lošinjskoj plovidbi - Turizam" d.o.o. odobreno 600 tisuća kuna EU-sredstava

Marta Kučić, Đanino Sučić i Dijana Mlacović
Marta Kučić, Đanino Sučić i Dijana Mlacović
Vodstvo "Lošinjske plovidbe - Turizam" - predsjednik uprave Đanino Sučić, voditeljica prodaje i marketinga Dijana Mlacović i rukovoditeljica razvoja i zajedničkih poslova Marta Kučić - predstavilo je projekt za koji je tvrtka dobila sredstva iz EU-fondova.

"Osmislili smo projekt koji će omogućiti viši nivo usluge našim gostima i inovativan pristup u rješavanju njihovih zahtjeva. Problem s kojim smo se počeli suočavati u prošlim sezonama jest nedovoljan kapacitet vlastitih programskih rješenja za obradu ogromne količine podataka o gostima te o našim smještajnim kapacitetima, marinama, restoranima, te turističke agencije s obzirom da iz godine u godinu raste broj naših gostiju i vrsta i broj usluga koje nudimo na tržištu.

Naša je tvrtka u posljednjih nekoliko godina povećala broj noćenja u vlastitim objektima s 98.629 na 122.071, a tu ne računamo mnogobrojne goste uslužene u našim restoranima kao ni goste koje putem naših agencija smještamo u hotele i privatni smještaj na Lošinju. Putem naših agencija realizirano je 19.628 noćenja. Ujedno tom broju treba dodati i veliki broj nautičara koji koriste usluge u našim marinama.

Upravo je to bila polazišna točka u osmišljavanju našeg projekta, i kao rezultat imamo projekt pod nazivom 'Optimizacija poslovnih procesa tvrtke 'Lošinjska plovidba – Turizam' d.o.o. uvođenjem naprednog IKT-rješenja'. Projekt je prijavljen na poziv za dostavu projektnih prijava pod nazivom 'Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP na područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije', te je odabran za sufinanciranje sredstvima EU kroz Europski fond za regionalni razvoj. Vrijednost projekta je 1.305.489,05 kn, dok je udio sufinanciranja EU-sredstvima ukupno 600.000,00 kn. Sam projekt traje 12 mjeseci i to s početkom 15. 4. 2016. do završno 15. 4. 2017. Sada, pred sam kraj projekta, već možemo konstatirati pozitivne pomake u našem poslovanju", kazao je Đanino Sučić, predsjednik uprave "Lošinjske plovidbe - Turizam".

"Za kvalitetnu provedbu samog projekta formiran je projektni tim pa je tako unutar firme bilo zaduženo pet osoba za provedbu projekta. Projektni tim čine koordinator projekta, financijski stručnjak, tri tehnička stručnjaka i vanjski stručnjak za vođenje projekta koji ima iskustva u upravljanju o provedbi EU-projekata. U fazi pripreme projekta indentificirani su problemi koji su se odnosili na smanjenu učinkovitost i konkurentnost poduzeća 'Lošinske plovidbe – Turizam', obzirom da trenutna programska rješenja nisu zadovoljavala potrebe i razvojne ciljeve tvrtke.

Identificiran je osnovni uzrok: fizička dislokacija određenih poslovnih jedinica (kampovi u Nerezinama, turistička agencija na tri lokacije, marina na Privlaci, ugostiteljski objekti u kampu i u centru grada, uprava), te problem loše infrastrukture koja onemogućava kvalitetan žičani internetski pristup; te to što je usklađenje podataka udaljenih jedinica išlo je preko telefona ili e-maila pa često je dolazilo do preklapanja istih. To je otežavalo kvalitetnu ponudu usluga kod svakodnevnog, pogotovo ljetnog poslovanja.

Isto tako smo, osim implementacije novog integralnog programskog rješenja, kroz projekt osigurali dodani razvoj i edukaciju naših djelatnika koji se koriste implementiranim programom. Plan razvoja zaposlenika tijekom provedbe projekta uključio je edukaciju 44 djelatnika koji su činili prvi krug zaposlenika koji su prošli obuku za korištenje novim informacijskim sustavom, dok će se daljnjim prenošenjem stečenog znanja s educiranih kolega na ostale kolege zadržati kvalificirana radna snaga koja će znati koristiti novi sustav i iskoristiti sve njegove prednosti", kazala je Marta Kučić, rukovoditeljica razvoja i zajedničkih poslova.

"Provedba projekta stvorila je preduvjete za unapređenje kvalitete rada ukupnog poslovanja tvrtke. Tako se već sada doprinosi smanjenju administrativnog tereta u poslovanju, bržoj obradi podataka te bržem protoku informacija. Uvođenjem integriranog IKT-rješenja, što je podrazumijevalo nabavu adekvatne opreme i softverskog rješenja za pojedine poslovne procese, te osposobljavanjem zaposlenika za rad s novim programskim rješenjem, značajno će se unaprijediti učinkovitost, konkurentnost i produktivnost našeg poslovanja. Isto tako smo educirali 44 zaposlenika za rad na novom sustavu te se planira zaposliti novih sedmero zaposlenika do kraja 2018. godine", zaključio je Đanino Sučić.

(Sponzorirani članak)