Poziv za Originalne lošinjske suvenire u 2017. godini

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2017-02_tz-orig-suvenir-promo2017.jpgVeć jedanaestu godinu zaredom, s ciljem promocije i poticanja inicijative za kvalitetnim osmišljavanjem izrade autohtonih suvenira i proizvoda, Turistička zajednica Grada Malog Lošinja provodi odabir originalnih suvenira Grada Malog Lošinja; unikatnih, inspiriranih krajolikom cresko-lošinjskog otočja.

Prijedlozi suvenira koji odgovaraju kriterijima originalnog suvenira Grada Malog Lošinja (likovnoj i dizajnerskoj originalnosti te prepoznatljivosti cresko-lošinjskog podrijetla, kvaliteti izrade i postignutoj prepoznatljivosti, originalnosti, ekonomskoj pristupačnosti, praktičnosti i mogućoj primjenjivosti u svakodnevnoj upotrebi), odabrani od strane ocjenjivačke komisije nosit će certifikat Originalnih lošinjskih suvenira 2017. godine.

Sam certifikat dokaz je da suvenir, uz likovnu i dizajnersku originalnost te kvalitetnu izradu od prirodnog materijala, izražava i prepoznatljivost svog podrijetla povezanog s cresko-lošinjskim arhipelagom. Suvenir mora pričati gostu priču o tradiciji, povijesti i običajima, stoga je autor dužan tu priču ispričati kroz inspiraciju, motivaciju, kao i načine izrade te opis materijala od kojih je suvenir izrađen.

Uvjet za prijavu je da se suvenir prodaje na minimalnom jednom prodajnom mjestu (trgovini ili web shopu).
Moguće je dostaviti predmet koji se već koristi kao suvenir i/ili prijedlog potpuno novog suvenira, a uz svaki prijavljeni prijedlog potrebno je priložiti: originalan naziv s pričom o izvornosti i podrijetlu, obrazložiti njegovo podrijetlo i vezu s cresko-lošinjskim arhipelagom, datum stvaranja, tehniku, opis izrade i opis materijala, naziv pravne ili fizičke osobe, dokaz o registraciji djelatnosti, kontakt autora s adresom, e-mailom, web-stranicom, okvirnu cijenu proizvoda na tržištu, izjavu da je predloženi rad autorsko djelo, uz potpis autora. Prijedloge s podacima o autoru i navedenim prilozima potrebno je dostaviti u Turistički ured Turističke zajednice Grada Malog Lošinja do 15. travnja 2017. godine.

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja obvezuje se certificirane suvenire promovirati na svojoj web-stranici (www.visitlosinj.hr).

Poticanjem proizvođača na suradnju te zahvaljujući inovaciji i kreativnosti kvalitetnih suvenira, obogaćuje se i turistička ponuda arhipelaga, stoga Turistička zajednica poziva vrijedne kreativce da se prijave i dostave prijedloge svojih suvenira i proizvoda.

(Sponzorirani članak)




Na današnji dan:

20.04.1674.

Naredbom osorskog biskupa, u V. Lošinju župne knjige počinju se voditi i na talijanskom jeziku, pored hrvatskog jezika i glagoljice

20.04.1945.

Partizani oslobodili Cres i Lošinj od njemačke okupacije, otoci vraćeni Hrvatskoj i preko nje Jugoslaviji

20.04.1979.

U Cresu otvorena nova zgrada Osnovne škole

20.04.1982.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Vladimir Antolović

20.04.1983.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Mate Ferarić