Otoci.net

Pon22072019

Zadnje dodano:22.07.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Turizam Đurđica Šimičić prelazi u "Jadranku"

Đurđica Šimičić prelazi u "Jadranku"

Na sjednici skupštine Turističke zajednice Lošinja, direktorica Đurđica Šimičić objavila je da 15. svibnja odlazi s te dužnosti, te će ubuduće raditi za "Jadranku"...

Đurđica Šimičić, ujedno i članica Gradskog vijeća Malog Lošinja iz redova HDZ-a, na mjestu direktorice lošinjske TZ proteklih je deset godina, naslijedivši nakon natječaja to mjesto od Dunje Spišić.

Na sjednici skupštine TZ, održanoj u hotelu "Aurora", zahvalila je svim suradnicima u turističkom gospodarstvu, ocijenivši da je njen rad zaokružen skorašnjim otvaranjem Muzeja Apoksiomena u Malom Lošinju.

Gari Cappelli, po gradonačelničkoj dužnosti i predsjednik Turističke zajednice, najavio je natječaj putem kojega će biti dobivena nova čelna osoba ureda TZ.

Cappelli: Gosti hoće pješčane plaže

Cappelli je govorio i o aktualnostima u radovima na otoku, ustvrdivši da će smjenom vlasti na državnoj razini, a osobito u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, proširenje aerodroma krenuti s mrtve točke, kao i plan "Plavog svijeta" za novim centrom u bivšem Domu JNA na Velopinu u Malom Lošinju.

Govorio je i o rezultatima ankete među turistima. "Četrdeset posto gostiju postavlja pitanje imamo li pješčanih plaža, i taj podatak trebaju znati oni koji na Zagazinama žele zadržati grote na plaži. Gosti to ne žele, već hoće pješčane plaže. Iskustvo kampa Šimuni na Pagu govori da se usluga kampiranja može daleko bolje naplatiti kada se raspolaže pješčanim plažama, nego ranije kada su ondje bile grote", ustvrdio je Cappelli.

Na problem vezova za plovila turista ukazao je Lovro Hesky, a na premali broj plaža za pse Tihana Dakić-Barichievich. Tatjana Braškić skrenula je pozornost na zgrade u Malom Lošinju koje propadaju, poput zgrade Carine i bivšeg Komiteta, a moglo bi ih se prodati i time dovesti u funkciju. Marija Holjevina imala je primjedbu na premalo cvijeća na javnim zelenim površinama, a Dejan Jakovljević na to što u gradu u siječnju radi premalo restorana.

Na današnji dan.....

22/7/1856

U Grmovu (otok Cres) rođen Andrija Linardić, etnograf, otvorio destileriju eteričnih ulja u Martinšćici

22/7/1965

Električna energija stigla u Martinšćicu na otoku Cresu

22/7/1984

Na Iloviku održan prvi Dan iseljenika, kasnije je manifestacija prebačena na otok Susak