Otoci.net

Sri11122019

Zadnje dodano:11.12.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Turizam Proglašeni najbolji radnici u turizmu, dodijeljena posebna priznanja

Proglašeni najbolji radnici u turizmu, dodijeljena posebna priznanja

Na svečanosti u Muzeju Apoksiomena, Turistička zajednica Lošinja dodijelila je svoja godišnja priznanja, kojima nastoji u prvi plan staviti one koji izravno rade u turizmu ili u djelatnostima u kojima također dolaze u dodir s turistima, a sve to večer uoči Svjetskoga dana turizma.

Priznanja pod motom "Čovjek – ključ uspjeha u turizmu" dobili su agencijska radnica Željka Huskić, radnica u hotelskom objektu Sarah Buljat, turistički vodič Nikola Marinac, kuharica Zdenka Alić, konobar Milorad Tabar, iznajmljivačica privatnog smještaja Barbara Bušić-Ribarić, radnik u pomorskom prometu Dominik Bačinić, prodavač Marko Matošević, radnik na uređenju i održavanju okoliša Elvis Bešlagić, radnik u cestovnom prometu Anton Furman, radnica u muzejima Gordana Satalić, policijski službenik Marijan Badurina, vatrogasac Branko Vojniković te Bernard Nikolić, radnik u ostalim uslužnim djelatnostima.

Za inovaciju u turističkoj ponudi priznanje je dobio Ivanu Volariću za "Lošinjski zrak u boci", koji obogaćen kapima soli, minerala i eteričnih ulja prodaje na inozemnim tržištima. Za promociju destinacije nagrađeni su Vaterpolo klub "Lošinj" za međunarodni turnir "Dobri dupin", zatim Puhački orkestar "Josip Kašman" za Festival puhačkih orkestara i Nautički koncert na Koludarcu, Amatersko kazalište "Josip A. Kraljić" za predstave odigrane na manjim otocima i na jedrenjaku "Nerezincu", Astronomsko društvo "Leo Brenner" za organizirano promatranje neba teleskopima, Lošinjske mažoretkinje te klapa "Čikat" za ljetne nastupe na otoku, ali i drugdje.

Ferdinand Zorović, "motor" obnove teretnog jedrenjaka "Nerezinca", od ove godine nove turističke i kulturno-povijesne atrakcije Lošinja, dobio je posebno priznanje za entuzijazam, inicijativu i veliki doprinos u realizaciji ovog projekta. Također, za angažman u revitalizaciji mjesta nagrađena je udruga "Tunera" iz Ustrina, a za postignut uspjeh na srednjoškolskim natjecanjima u disciplini "Poslovanje putničke agencije" i mlada Ivana Mlacović.

Bolto Gaberšek, dugogodišnji voditelj Planinarskog društva "Osoršćica" i HGSS-ovac, dobio je posebno priznanje za sudjelovanje u akcijama spašavanja gostiju, te uređenje i označavanje pješačkih staza na otoku.

Mate Živković, Vesna Juranić-Koharović, Gordana Mustač, Kata Gagić, Pia Zorović, Danica Mužić, Zelina Nikolić, Antonio Stuparić, Ružica Gaberšek, Luciana Benvin, Danica Bernabić, Vlasta Mavrinac, Vivien Vlakančić, Marija Kučić i Darko Fratrić dobitnici su priznanja u akciji "Lošinjski cvijet", za doprinos ljepšem izgledu ulica i mjesta.

Za originalne lošinjske suvenire, ovogodišnje je certifikate Turističke zajednice dobilo četvero proizvođača za devet suvenira - trgovački obrt Gulam, "Mirta" d.o.o., trgovina "Čarobnjak" i kućna radinost Brigite Kušmić.

Priznanja su uručili direktor lošinjske TZ Dalibor Cvitković i gradonačelnica Ana Kučić.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!