Otoci.net

Pet22112019

Zadnje dodano:22.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Vaterpolo Nakon tri godine ponovo okršaj s "Gusarom"

Nakon tri godine ponovo okršaj s "Gusarom"

Baš kao i prije tri godine, u dvoboju s "Gusarom" iz Sv. Filipa i Jakova, lošinjski vaterpolisti imat će priliku osvojiti naslov ukupnog pobjednika Treće hrvatske lige.

Podsjetimo, Lošinjani su osvojili prvo mjesto u skupini "Rijeka", a "Gusar" je pobijedio u šibenskoj skupini. Splitska skupina uopće nije odigrana, a onoj slavonskoj svi su klubovi igrali izvan konkurencije, pa tako te dvije skupine ostaju nezastupljene u doigravanju.

Igrat će se samo jedna utakmica, u subotu u 15 sati i to s "Gusarom" u domaćinskoj ulozi, što znači da Lošinjane (ali i Lošinjanke - jer u sastavu ima i djevojaka, što je raritet u Hrvatskoj) očekuje dug put u Dalmaciju. Prije tri godine, kada su ova dva kluba također u Sv. Filipu i Jakovu igrali za naslov ukupnog trećeligaškog pobjednika, završilo je 10:10, a potom su boljim izvođenjem peteraca Lošinjani pobijedili 3:2. I ovaj put je na snazi isto pravilo; ne bude li nakon četiri četvrtine odlučen pobjednik, odmah će se pristupiti izvođenju peteraca.

Na današnji dan.....

22/11/1908

Creski kopači dobrovoljnim prilozima podigli Narodni dom, središte narodnog pokreta ovdašnjih Hrvata; danas je ondje poštanski ured