Otoci.net

Pon21012019

Zadnje dodano:20.01.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Vaterpolo Klinci "Lošinja" u Rijeci odigrali prve utakmice

Klinci "Lošinja" u Rijeci odigrali prve utakmice

Što pod svojim, što pod obilježjima drugih klubova, lošinjski su vaterpolisti imali aktivan vikend. Ekipa "Lošinja" do 11 godina igrala je u Rijeci, dvije utakmice županijske lige.

Kako je riječ o uzrastu koji se prvi put susreo s pravim igralištem i sucem, rezultati nisu vođeni, no evidentno je da su suparnici, vaterpolisti riječkog "Primorja" i njivičke "Palade" bili bolji. Za "Lošinj" su igrali Gabriela Stipanov, Fran Vodarić, Jeronim Štromajer, Blaž Perković, Mihael Toth, Petar Muskardin, Karlo Muskardin, Max Balenović Sasso, Ivano Katalinić, Dominik Grbčić, Edin Cvijić, Antun Cvitkušić i Ivan Faledžić.

Istodobno, u seniorskom vaterpolu, Domagoj Jureša igrao je u Prvoj "B" ligi za "Zagreb" protiv "Siscije" (5:10), a Mario Stipanov za delfinski "Rovinj" protiv dubrovačkog "Bellevuea" (5:19). Za seniorke zagrebačke "Mladosti" igrala je Leona Janković, u utakmicama Regionalne ženske lige, u Beogradu protiv "Vojvodine" (14:2, Janković postigla gol) i "Crvene zvezde" (9:8). Završnica ovog natjecanja igrat će se 14. travnja u Dubrovniku.

Na današnji dan.....

21/1/1885

Na Lošinj doputovao dr. Conrad Clar s oboljelim sinom; to se smatra početkom turizma na otoku