Lošinjani ulaze u ligu "Alpe-Adria"

Momčad VK Lošinj / foto: B. Purić
Momčad VK Lošinj / foto: B. Purić
Dugu stanku između dvije ljetne sezone, seniori Vaterpolo kluba "Lošinj" ove će sezone premostiti nastupom u ligi "Alpe-Adria", natjecanju koje okuplja sastave iz Hrvatske, Slovenije i Italije (ove godine nema austrijskih momčadi).

Pravilima natjecanja predviđeno je da u momčadima ne smiju biti profesionalni vaterpolisti, s tim da u hrvatskim momčadima ne smiju biti prvoligaški, a mogu biti najviše dva drugoligaška igrača. U talijanskim momčadima ne smiju biti igrači iz liga "A" i "B", a najviše tri iz "C"-lige. Slovenske momčadi imaju pravo na najviše dva prvoligaška igrača. U praksi, igrat će i razne veteranske i juniorske momčadi.

U ovom natjecanju će "Lošinj" iz sponzorskih razloga u imenu nositi dodatak "Hotels & Villas", a liga broji četrnaest momčadi, podijeljenih u dvije skupine. Kako bi se smanjili troškovi, igrat će se "turnirski", odnosno svaka momčad po dvije utakmice u jednom terminu, s tim da je prvo okupljanje 26. studenog u Kopru. Postoji mogućnost da se posljednji turnir, krajem proljeća, održi u Malom Lošinju.

Na popisu prijavljenih igrača "Lošinja" su Denis Latin, Petar Lozančić, Matija Čorak, Domenico Jureša, Rok Tomše, Igor Brozić, Filip Blaić, Luka Ivković, Anton Tićak, Jan Tomich, Ervin Šeperović, Alen Antoninić, Mario Stipanov, Filip Domazet, Adrian Mandić, David Jerković, Kristian Marković, Toni Šimić, Tonči Marinac, Ivan Katalinić, Dalibor Cvitković i Matej Rajšp.