Premijera u glavnom bazenu

U glavnom objektu, više ne samo kao gledatelji / foto: B. Purić
U glavnom objektu, više ne samo kao gledatelji / foto: B. Purić
Ondje gdje iz tjedna u tjedan igraju neki od najboljih svjetskih vaterpolista, u nedjelju će zaigrati i mlađi juniori "Lošinja".

Nakon što su kao kadeti prošlu sezonu igrali u kadetskim natjecanjima u organizaciji županijskog vaterpolskog saveza, sada će se, nešto stariji, u kategoriji mlađih juniora natjecati u kvalifikacijama za prvenstvo Hrvatske.

U natjecanje se kreće u nedjelju, kada će "Lošinj" igrati protiv "Opatije". U prvoj fazi natjecanja igraju još rovinjski "Delfin" i "Jadran" iz Kostrene, igrat će dvokružnu ligu, a kako nijedan od tih klubova u svojim sredinama nema odgovarajući bazen, svi će ulogu domaćina odraditi u Rijeci. Trebalo se igrati u "starom" bazenu, no kako je za nedavnog nevremena padom "balona" taj bazen izgubio pokrov, sve vaterpolsko-plivačke aktivnosti u Rijeci prebačene su u glavni, novi bazen.

Pobjednik ove skupine igrat će protiv boljega iz majstorice između pobjednika zagrebačke i osječke skupine. Kada se i to odigra, konačni pobjednik nastavlja natjecanje u sjevernoj skupini prvenstva Hrvatske, gdje su se izravno plasirali riječko "Primorje" i dva zagrebačka kluba, "Mladost" i "Medveščak".

"Kako im je ovo prva sezona u ovoj kategoriji, te su u prosjeku godinu-dvije mlađi od svojih suparnika, što u mlađim kategorijama dolazi puno više do izražaja, cilj nam je da naši dečki kroz ove kvalifikacije steknu neophodno iskustvo u višem nivou takmičenja, kako bi dogodine mogli u istoj kategoriji ostvariti zapaženiji sportski rezultat i, nadamo se, plasman na završnicu prvenstva Hrvatske", najavljuje Dalibor Cvitković, predsjednik VK "Lošinj".

Nedjeljna utakmica u Rijeci počinje u 18 sati.