Otoci.net

Sri19062019

Zadnje dodano:18.06.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Nogomet Mobilizacija na Čikatu, aktivirali se i veterani

Mobilizacija na Čikatu, aktivirali se i veterani

Lošinjski nogometaši odradili su u ponedjeljak i utorak prva dva treninga, nakon što je objavljeno da će se u novoj sezoni seniorska momčad ponovo natjecati, sada u Drugoj županijskoj ligi Primorsko-goranskoj.

Odustajanjem tijekom prošle sezone, kada su igrali u Četvrtoj HNL Zapad, Lošinjani su kažnjeni spuštanjem u najniži rang, a i tu će morati početi prvenstvo s kaznenih minus šest bodova, što znači da uz idealan start natjecanja, u bodovni plus mogu tek od trećeg kola. U 2. ŽNL natjecat će se deset klubova, većinom iz Gorskog kotara.

Zbog i dalje neupotrebljivog glavnog igrališta, nogometaši "Lošinja" treniraju na obližnjem, umjetnom travom prekrivenom asfaltnom terenu, a vode ih Marinko Batistić, koji je vraćen na mjesto trenera seniora, te pomoćnik Dean Škoda, koji je vodio seniore u lanjskoj, nedovršenoj sezoni.

Zasad sve izgleda dobro; približno je 20-25 kandidata za sastav, s tim da su na prvim treninzima bila po šesnaestorica igrača. Među njima su i veterani iz Velog Lošinja, Boris Margeta i Carlo Spanjol. Margeta je nedavno napunio 42, a Spanjol 41 godinu, pa bi prema dobi mogli biti očevi nekima od svojih sadašnjih suigrača. Vratila se skupina igrača koja je proljeće, u nedostatku lošinjske momčadi, odigrala za "Cres", uključujući i ponajboljeg lošinjskog nogometaša Boška Babića. Isto vrijedi i za Tina Grškovića, kojega od povratka na teren trenutno priječi komplicirana ozljeda. Iskusni Josip Jerneić, međutim, otišao je u suprotnom smjeru, postavši igrač "Cresa".

Za 16. kolovoza dogovoren je prijateljski ogled u gostima protiv "Cresa", potom još poneka provjera, a prvenstvo će početi 2. rujna. Kako još nije jasno kada će igralište na Čikatu biti podesno za utakmice, prvih će nekoliko domaćih ligaških utakmica "Lošinj" odigrati u Cresu.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!