Boško Babić: "Nogomet je čudesna i nepredvidiva igra!"

Babić u karakterističnom prodoru / foto: B. Purić
Babić u karakterističnom prodoru / foto: B. Purić
Osim što je time dao doprinos pobjedi, nogometaš "Lošinja" Boško Babić prošle je subote ostvario zanimljivo dostignuće - stoti gol u službenim utakmicama za klub s Čikata.

Pet utakmica čekao je na taj trenutak - uključujući i prvi od tih pet mečeva, 26. studenog protiv "Funtane" na Čikatu, kada je slavio 25. rođendan, ali tada nije uspio zaokružiti slavlje. "Nogomet je čudesna i nepredvidiva igra. Želja mi je bila da baš tada postignem stoti pogodak, no lopta me tada jednostavno nije slušala!", kaže nam golgeter-jubilarac Babić.

Još u Prvoj županijskoj ligi, Babić je za "Lošinj" dao 54 pogotka u 124 utakmice, od prelaska u viši rang 37 pogodaka u 59 nastupa, a tu su i dva pogotka u tri utakmice županijskog kupa.

Moglo je i ne doći do njegove lošinjske "stotke" - u zimskoj stanci pregovarao je o prelasku u trećeligaški "Krk", no kako kaže, zbog privatnih je razloga odlučio ostati kod kuće.

Kad ne ide Babiću, obično ne ide ni momčadi, pa su za njegovog "posta" Lošinjani s prve pali na drugo mjesto ljestvice Četvrte HNL Zapad. Uistinu neuobičajena situacija vlada u klubu - kako je znatan broj igrača "izvana", najveći broj treninga se odvija u dvije skupine - u Malom Lošinju i u Rijeci. "Kada bismo trenirali zajedno, sigurno bismo bili uigraniji, ali pošto su uvjeti takvi kakvi jesu, onda je komunikacija ta koja zamjenjuje rad na terenu. Konstantno smo u kontaktu s trenerom i tokom tjedna dobivamo naputke, što trebamo činiti i to zasad funkcionira odlično. Želim naglasiti, ukoliko bi ova momčad imala uvjete za zajedničko treniranje, prvo mjesto ne bi ni došlo u pitanje", o ovom će pitanju Babić.

Ove subote (16.30 sati) na Čikatu gostuje hreljinski "Naprijed", a za Babića je ključna utakmica protiv "Rudara", trenutno prvoplasirane momčadi, na Čikatu 29. travnja. U međuvremenu nastavlja sa svojim hobijem - postavljanjem motivacijskih videozapisa na "Youtube".

"Moj Youtube kanal 'Proaktivan Um' nastao je kao ideja da se motivira pojedinca na osobni rast i razvoj te cjeloživotno učenje. U posljednih par godina razvila mi se ljubav prema knjigama, jer su one puno utjecale na moj život i pomogle da se riješim predrasuda i uvjerenja koja mi nisu koristila. Kako su meni knjige puno pomogle, nametnula mi se želja da i druge motiviram na poboljšanje vlastitih života. S obzirom da sam dobio jako puno pozitivnih komentara nastavio sam i dalje izrađivati filmiće, s guštom!", zaključuje Babić.