"Lošinj" želi zadržati stanje, "Cres" poboljšati

Danas nastavak natjecanja / foto: B. Purić
Danas nastavak natjecanja / foto: B. Purić
S različitim motivima, u proljetnu polusezonu ulaze dva otočna nogometna županijska prvoligaša...

U nedjelju, od 14 sati na igralištu u Cresu igraju "Cres" i "Lovran", a u 15 sati u Klani tamošnji istoimeni klub i "Lošinj".

"Lošinj" je vodeći na ljestvici, s bodom prednosti ispred "Lovrana", te ima jasan plan - pokušati zadržati taj položaj. U igračkom kadru trenera Nikole Matkovića nema mnogo promjena; došao je Ivan Smojver iz "Rječine", a put Cresa otišli su veterani Boško Vunduk i Tonči Zubović, te mladi Filip Marković.

U "Cresu" je u siječnju smijenjena uprava, a postavljena nova na čijem je čelu gradonačelnik Kristijan Jurjako, a povratnik Zubović uz igračku, ima i ulogu sportskog direktora. Uz njega, Vunduka i Markovića ("Lošinj"), u klub su stigli Marko Malić i Davor Kovčalija iz "Halubjana", te Ante Marelja, koji je u Cres doselio iz Slavonskog Broda. Reaktivirao se Vedran Mikičić, a u klubu se nadaju da će isto učiniti još nekoliko creskih nogometaša, kako bi se ostvario cilj - dokidanje prakse prema kojoj su većinu momčadi činili "vanjski" igrači. Novost je na trenerskom mjestu; vratio se iskusni Živko Cunjak.

Nakon prvog dijela prvenstva, "Cres" je pretposljednji, trinaesti, sa samo osam bodova - bilo bi i više da, zbog odustajanja kadeta od natjecanja, te neodigravanja jedne utakmice seniorska momčad nije kažnjena sa sedam negativnih bodova.

Poredak uoči nastavka: Lošinj 33, Lovran 32, Borac 27, Klana 25, Lokomotiva 24, Draga 22, Rječina 21, Mune, Goranin 13, OŠK 12, Rab 10, Lučki radnik 9, Cres 7, Zamet 4.