Sri16102019

Zadnje dodano:15.10.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Poginuo portugalski ribolovac, prvenstvo prekinuto

Poginuo portugalski ribolovac, prvenstvo prekinuto

Portugalski podvodni ribolovac Matthias Sandeck poginuo je za vrijeme nastupa na Euroafričkom prvenstvu u Danskoj, te je natjecanje obustavljeno.

Međunarodna konfederacija podvodnih aktivnosti (CMAS) objavila je da će zbog ove tragedije biti poništen drugi dan natjecanja, a konačnima su proglasili rezultate iz prvoga dana natjecanja.

Jedna od šesnaest sudionica 1. ženskog euroafričkog prvenstva je Kristina Šiprak iz lošinjske "Udice", no prvi dan nije imala ulov, kao i još dvije natjecateljice. Vodeća Dankinja Majbrit Birk Olsen postaje prvakinja. Još je iz Hrvatske sudjelovala Gabriela Milićević iz Ploča, zauzevši deveto mjesto u prvom danu natjecanja.

U muškom natjecanju prvi je dan najbolji ulov imao Španjolac Óscar Cervantes, drugi je Talijan Stefano Claut, a treći njegov sunarodnjak Valerio Losito. Najbolje plasirani hrvatski ribolovac je Mate Barešić na 12. mjestu, Slaven Čubrić je na 22. mjestu, a Dario Babić na 43. mjestu od ukupno 55 natjecatelja koji su imali ulov. U momčadskom poretku prva je Italija, ispred Španjolske i Turske, dok je Hrvatska deseta od 19 reprezentacija.

Na današnji dan.....

16/10/1926

Otvorena zrakoplovna linija Trst - M. Lošinj - Zadar, kompanije "S.I.S.A." braće Cosulich

16/10/1991

U M. Lošinju iz zasjede tada već neprijateljske JNA, ubijeni hrvatski gardisti Mladen Bujačić i Rifet Mustić

16/10/1992

U Zagrebu umro Branko Kojić (r. 1902.), znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka