Otoci.net

Pet17012020

Zadnje dodano:17.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Poginuo portugalski ribolovac, prvenstvo prekinuto

Poginuo portugalski ribolovac, prvenstvo prekinuto

Portugalski podvodni ribolovac Matthias Sandeck poginuo je za vrijeme nastupa na Euroafričkom prvenstvu u Danskoj, te je natjecanje obustavljeno.

Međunarodna konfederacija podvodnih aktivnosti (CMAS) objavila je da će zbog ove tragedije biti poništen drugi dan natjecanja, a konačnima su proglasili rezultate iz prvoga dana natjecanja.

Jedna od šesnaest sudionica 1. ženskog euroafričkog prvenstva je Kristina Šiprak iz lošinjske "Udice", no prvi dan nije imala ulov, kao i još dvije natjecateljice. Vodeća Dankinja Majbrit Birk Olsen postaje prvakinja. Još je iz Hrvatske sudjelovala Gabriela Milićević iz Ploča, zauzevši deveto mjesto u prvom danu natjecanja.

U muškom natjecanju prvi je dan najbolji ulov imao Španjolac Óscar Cervantes, drugi je Talijan Stefano Claut, a treći njegov sunarodnjak Valerio Losito. Najbolje plasirani hrvatski ribolovac je Mate Barešić na 12. mjestu, Slaven Čubrić je na 22. mjestu, a Dario Babić na 43. mjestu od ukupno 55 natjecatelja koji su imali ulov. U momčadskom poretku prva je Italija, ispred Španjolske i Turske, dok je Hrvatska deseta od 19 reprezentacija.

Na današnji dan.....

17/1/1855

Otvorena državna pomorska škola u M. Lošinju

17/1/1897

Utemeljena Hrvatska čitaonica u Ćunskom