Otoci.net

Pet17012020

Zadnje dodano:17.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Lošinju titula "europskog otoka sporta"

Lošinju titula "europskog otoka sporta"

Organizacija ACES dodijelila je Lošinju titulu "europskog otoka sporta 2020. godine", objavljeno je na njihovim internetskim stranicama, a svečano proglašenje bit će u studenom u Bruxellesu.

Predstavnici europskog ACES-a na čelu s predsjednikom Gian Francescom Lupattelijem i tajnikom Hugom Alonsom krajem svibnja posjetili su Mali Lošinj i prisustvovali proslavi Svjetskog dana sporta, te obavili sastanke s gradskim vodstvom, nakon čega su ocijenili Lošinj prema deset kriterija - sportska infrastruktura, dostupnost sporta građanima, rezultati klubova, sportski događaji koje organizira i/ili Grad potiče, mjere promocije zdravlja i uključenja svih društvenih skupina kroz sport, udjel sportaša i rekreativaca u stanovništvu, promocija kandidature, međusobni odnos gradskih institucija i klubova, plan aktivnosti u slučaju dobivanja titule te značaj predviđenih sportskih događaja u 2020. godini.

U Gradu Malom Lošinju očekuju da će ovom titulom, osim promotivne vrijednosti, imati lakši put prema sredstvima iz blagajne EU za radove na sportskoj infrastrukturi, a gradonačelnica Ana Kučić pritom je istaknula gradnju zatvorenog bazena, proširenje postojeće sportske dvorane na Bočacu, postavljanje pomičnog krova na igralištu na poslovno-garažnoj zgradi na Bočacu te novo nogometno igralište.

Na današnji dan.....

17/1/1855

Otvorena državna pomorska škola u M. Lošinju

17/1/1897

Utemeljena Hrvatska čitaonica u Ćunskom