Otoci.net

Čet21112019

Zadnje dodano:21.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Cres ušao u krug organizatora tradicijskih regata

Cres ušao u krug organizatora tradicijskih regata

Jedriličarska regata tradicijskih barki i natjecanja podvodnih ribolovaca i udičara obilježila su posljednji dan programa priredbe "Creski kaić".

Na regati je program i zasnovan, a njome se Cres uključio u sve širi krug mjesta na istarsko-kvarnerskom području koja na ovaj način okupljaju zaljubljenike u "starinski" način plovidbe. Tri najbrže pasare do 4,5 metra bile su "Bambuja", "Račica" i "Marija", od pasara preko 4,5 m "Primavera" je bila brža od "Julijane", a najbolja tri guca redom su bili "Don Ćićo", "Papalina" i "Nebuloza". Od batana "Regina" je bila uspješnija od "Fažanke", za najveći brod nagrađen je 7,5-metarski "Sveti Andrija", a nagradu za sudjelovanje dobila je posada barke "Koki". Jedrilo se u creskoj luci i malo ispred nje, kako bi barke mogle biti što bolje viđene s obale.

Istodobno su u akciji bili ribolovci. U podvodnom ribolovu najbolja trojica natjecatelja bili su Sebastian Fleiss (8518 bodova), Zoran Kremenić (7134) i Danijel Nurkić (6674). Fleiss je nagrađen i za najveću ribu, škarpinu od 1466 grama.

U udičarenju za seniore najbolji je bio Mateo Fučić (4236 bodova), ispred Josipa Sučića (2890) i Antona Fučića (2808), a najveću ribu, marmoru (ovčicu) od 264 g ulovio je Ivan Vitić. U dječjem natjecanju pobijedio je Petar Rodinis (1315 bodova), drugi je bio Deni Pongrac (1185; ujedno ulovio i najveću ribu - pica od 550 g), a treći Matija Preksavec (1160).

Tradicionalne igre

Nagrade, bukalete s natpisom "Creski kaić", podijeljene su i za druga natjecanja; u briškuli su najbolja tri ženska para bili Maruči Bašić i Maruči Mrkajić, zatim Karmen Surdić Benvin i Mirjana Koljevina te Ivanka Perić i Melita Bašić. Najbolja tri muška para bili Ivan Kučica i Anton Perović, pa Tonin Sablić i Darko Dorčić te Teo Sušić i Marino Sintić. U igri "mora kantada", najbolji su bili Damir i Josip Labinac, zatim Marijan Brajko i Klaudio Škerlić, a treća nagrada ostala je kod kuće - Goran Toić i Bruno Toić. Dodajmo i najbolje tri momčadi u potezanju konopa - bile su to DVD Cres, Krčina i Orlec. O boćarskom i šahovskom turniru već smo izvještavali.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!