Sub24082019

Zadnje dodano:24.08.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Prijavljeno 59 biciklist(ic)a za "Downhill"

Prijavljeno 59 biciklist(ic)a za "Downhill"

U skromnijem izdanju u odnosu na lanjsko izdanje i na ono koje se planira za sljedeće proljeće, ovaj će vikend u Velom Lošinju biti održano natjecanje u biciklističkom spustu, kao natjecanje prve kategorije u kalendaru Svjetske biciklističke federacije (UCI).

Osim neulaska u kalendar Svjetskog kupa za ovu godinu, na licu mjesta pojavio se i praktični problem - kako je za nedjelju najavljena kiša, završna vožnja prebačena je na subotu u 16.30 sati, dakle za termin neposredno nakon kvalifikacija, a u nedjelju će biti samo odlazak sudionika s otoka. Ove je godine postavljena staza nešto kraća i kao takva primjerenija širem krugu potencijalnih sudionika.

U šest kategorija - seniori, žene, juniori, veterani, amateri, kadeti - prijavljeno je 59 biciklist(ic)a iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Francuske, Švicarske, Slovačke, Njemačke i Novog Zelanda.

Na današnji dan.....

24/8/1806

Utemeljena Općina Lošinj, u vrijeme francuske uprave, prvi načelnik Bernardo Capponi; od 1994. do 2006. ovaj dan se slavio kao Dan Grada Malog Lošinja

24/8/1883

U V. Lošinju rođen dr. Ivo Antončić, odvjetnik

24/8/1936

U Krasu (otok Krk) rođen akademik Petar Strčić, autor niza zapisa i organizator skupova o povijesti kvarnerskih otoka