A. Golubović i Šantić do prvih mjesta

Natjecanje je održano u dvorani u Karlovcu
Natjecanje je održano u dvorani u Karlovcu
Na međunarodnom natjecanju "Europan Cup Karlovac open" održanom u subotu i nedjelju, dvoje natjecatelja s otoka Lošinja osvojilo je prva mjesta u svojim kategorijama.

To je uspjelo Angeli Golubović iz kluba "Viktoria" u "low-kicku", kategoriji do 70 kg, koja je nastupila u kategoriji više pošto u svojoj nije imala prijavljenih suparnica. Pobijedila je Anu Stojanović ("Pit bull", Zagreb) prekidom u drugoj rundi.

U disciplini "kick-light", Predrag Šantić iz kluba "Excalibur" u konkurenciji starijih kadeta do 69 kg, dobio je tri borbe i zaradio zlatnu medalju.

Nikolina Stupičić ("Viktoria"), ponovo u akciji nakon ozljede, izgubila je finale u "low-kicku" predajom protiv Stele Musa ("Pit bull", Split). Srebro je osvojila i Tara Jagnjić ("Excalibur") u "kick-lightu" za juniorke preko 60 kg, pobijedivši u četvrtfinalu i polufinalu, a izgubivši u finalu. Pripala joj je i srebrna medalja u kategoriji juniorki preko 70 kg.

Članovi "Excalibura" osvojili su još tri treća mjesta; Matija Pušeljić u "kick-lightu" za starije kadete preko 69 kg, te za juniore do 89 kg. Dora Dragoslavić bila je treća u "kick-lightu" za juniorke do 60 kg, dok je među starijim kadetkinjama do 69 kg ostala bez medalje.

U "kick-lightu" za starije kadetkinje, Lena Kunda iz "Viktorije" izgubila je u četvrtfinalu od natjecateljice iz BiH, a Lovro Golubović ("Viktoria") je u osmini finala u "point-fightingu" za mlađe kadete pobijedio, pa izgubio četvrfinale od bugarskog natjecatelja.

Natjecanje u Karlovcu okupilo je, u raznim disciplinama i kategorijama, sveukupno 1887 natjecatelja iz 31 države.