Ned25082019

Zadnje dodano:24.08.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport U subotu ponovo "Maškarana desetka"

U subotu ponovo "Maškarana desetka"

Nakon pet godina, u Cresu obnavljaju "Maškaranu desetku", uličnu utrku na 10 kilometara, koja osim sportske ima i karnevalsku dimenziju...

Dan održavanja je subota, a glavni događaj počet će u 12 sati. Utrka na 10 km start i cilj ima na Trgu Frane Petrića, s tim da će trkači(ce) duž obale krenuti prema plaži kampa Kovačine, vratiti se prema gradu, nastaviti dalje prema marini i Dražici, a ondje se okrenuti i doći natrag na glavni trg. Već su prijave obavili brojni creski i lošinjski rekreativci, a očekuje se i poneki gost.

Još masovnije bit će u dječjim utrkama koje će se održati prijepodne. Program počinje već u 9 sati konačnim prijavama na licu mjesta, a u 10.20 počinje prva utrka - na 200 metara za djecu od navršene pete godine zaključno s onima koji još ne idu u školu. U 10.40 kreće utrka na 400 metara za učenike prvih i drugih razreda osnovne škole, dvadeset minuta kasnije bit će označen start utrke na 600 metara za učenike III. i IV. razreda, u 11.20 utrke na 1000 m za učenike petih i šestih razreda, a u 11.40 počet će utrka na 1500 m za učenike VII. i VIII. razreda.

Organizatori događaja su Sportsko-rekreativni klub "Samo pozitiva" i Karnevalska udruga "Vežgani", uz brojne sponzore, a pripremljen je i večernji zabavni program.

Pobjednik prve "Desetke", u veljači 2014. godine, bio je Andrej Medved iz Ljubljane, odnosno Karla Glavočić iz Cresa od trkačica.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!