Otoci.net

Čet20062019

Zadnje dodano:19.06.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Okupili se novinari-tenisači iz 15 zemalja

Okupili se novinari-tenisači iz 15 zemalja

Približno 130 sudionika okuplja Svjetsko prvenstvo u tenisu za novinare, koje će se do petka odigravati na teniskim terenima "Punta" kraj Velog Lošinja.

Natjecanje po četrdeseti put organizira Međunarodna novinarska teniska asocijacija (AITJ) čije je sjedište u Sloveniji, a Hrvatska je domaćin po četvrti put - ranije su već domaćini bili Bol, Tučepi i Dubrovnik. Ove godine zastupljeno je petnaest zemalja - sve iz Europe, pošto se nisu pojavili najavljeni novinari-tenisači iz Izraela i Kanade. Igrat će se u četiri muške i dvije ženske dobne kategorije, s tim da je najmasovnija kategorija preko 60 godina starosti.

Na otvaranju u hotelu "Punta" okupljene su pozdravili direktor Turističke zajednice Lošinja Dalibor Cvitković, direktor hotela Jadranko Dumenčić, te Bojan Budja ("Slovenske novice") uime organizacijskog odbora, a potom je uslijedio sastanak kapetana reprezentacija; hrvatske sudionike zastupa Zdravko Cesar iz "Večernjeg lista".

Na današnji dan.....

20/6/1914

Družba sv. Ćirila i Metoda odlučila otvoriti Pomorsku školu na hrv. jeziku u M. Lošinju, planove poremetio početak I. svj. rata