Organizatori "Downhilla" pozivaju volontere

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Uoči natjecanja za Svjetski kup u biciklističkom spustu, koje će se održati u Velom Lošinju od 19. do 22. travnja, organizatori su uputili poziv volonterima koji žele pomoći u provedbi događaja.

U obzir dolaze osobe starosti bar 16 godina (18 za dežuranje uz samu stazu), a traži se sposobnost cjelodnevnog rada tijekom četiri dana natjecanja, te je poželjno poznavanje stranih jezika. Na službenoj stranici događaja, losinjworldcup.com/join, može se preuzeti obrazac za popunjavanje. Volonteri će dobiti odjeću s obilježjima natjecanja, bit će im osigurani obroci, a po potrebi i smještaj za vrijeme događaja.

Natjecanje za Svjetski kup po prvi put će se održati na Lošinju, a temelji se na višegodišnjem održavanju natjecanja "Downhill Lošinj", koje su pokrenuli Mountain-bike klub "Trbovlje" i Atletski klub "Lošinj". U ciklusu Svjetskog kupa Međunarodne biciklističke federacije (UCI), Lošinj je prva etapa, a nakon njega slijedi Fort William u Škotskoj, u prvom lipanjskom vikendu. Preostali domaćini su Austrija, Italija, Andora, Kanada, Francuska i Švicarska.