Kuglačice istupaju iz lige

Prije dvije godine, kuglačice su proglašene najboljom ženskom ekipom Lošinja / foto: B. Purić
Prije dvije godine, kuglačice su proglašene najboljom ženskom ekipom Lošinja / foto: B. Purić
Devet dana uoči termina prve utakmice proljetnog dijela sezone Druge lige kuglačica, objavljeno je da ženska ekipa lošinjskog Kuglačkog kluba "Jadranka hoteli" istupa iz daljnjeg natjecanja.

"S obzirom na to da su klubu u zadnje dvije godine iz gradskog proračuna znatno smanjena financijska sredstva, i do 60 posto, KK 'Jadranka hoteli' sve teže podmiruje troškove natjecanja", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik kluba Dragan Antolović.

Kako neslužbeno doznajemo, osim financijskih teškoća, postoji i problem s igračkim kadrom - zbog ozljeda je sužen ionako mali krug kandidatkinja za ekipu. Ipak, igračice će biti prijavljene za mušku ekipu, što dopuštaju propozicije Treće kuglačke lige, u kojoj se natječu muškarci. Na utakmici muške lige, za pojedini sastav pravo nastupa imaju najviše dvije kuglačice.

U priopćenju kluba izražena je i nada da će se stanje popraviti do jeseni, pa bi se "Jadranka hoteli" ponovo uključili u Drugu hrvatsku ligu Zapad, koja je u ženskom kuglanju ujedno i najniži rang natjecanja.

U prvih sedam kola, Lošinjanke nisu uspjeli doći ni do jednog boda, a nastupale su - poredane prema učinku u utakmicama - Danijela Dumenčić, Nataša Opačak, Dragica Starčević, Cecilija Petrinić, Danijela Margan, Jasminka Sokolić i Biserka Težak.