Nagradni fond preko 7000 kuna

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Pri kraju su organizacijske pripreme za turnir povodom osme godišnjice Pikado kluba "Lošinj", koji će se održati u hotelu "Helios" u Malom Lošinju ove subote.

Igrat će se u trima konkurencijama, a prve počinju žene, čiji turnir počinje u 15.30 sati. Od 17 sati igra se "B"-turnir, a nakon njega glavni - svi u igri "501 MO". Nagradnim fondom od preko sedam tisuća kuna, organizatori nastoje privući i dobre igrače iz drugih sredina, a već su svoj dolazak najavili gosti iz Rijeke i Crikvenice. Vjerojatno će na otok i Boris Krčmar, ovjenčan titulom svjetskog prvaka. Očekuje se tridesetak gostiju.

Prijavilo se 52 lošinjskih igrača, koje predvode Petar Šurlina, Dario Pekić, Josip Peroš, Ante Baljak, Dalibor Mladar, te Sandra Orlić, Nataša Opačak, Talita Mužić... Turnir je otvorenog tipa, pa sudjelovati može svatko, bez obzira na dosadašnje iskustvo i klupsko članstvo. Uvjet je jedino kotizacija od 50 kuna, no za nju se osim sudjelovanja dobiva i večera.

Lošinjskom klubu ovaj će turnir poslužiti i kao podloga kandidaturi za domćainstvo državnog masters-turnira dogodine, koji bi okupio možda i dvjesto igrača. PK "Lošinj" broji više od pedeset aktivnih igrača, od školaraca do veterana, a na otoku se igra liga s devet ekipa. Prve tri, s još pet s kopna, igrat će završno natjecanje Primorsko-goranske županije.