Vuković i Lamza kreću u kvalifikacije za reprezentaciju

Ivan Vuković i Vladimir Lamza / foto: B. Purić
Ivan Vuković i Vladimir Lamza / foto: B. Purić
Dvojica lošinjskih bridžista, međunarodni majstor Vladimir Lamza i majstorski kandidat Ivan Vuković, predstojeći će vikend zaigrati u kvalifikacijama za reprezentaciju Hrvatske.

Za natjecanje se prijavilo 19 parova, koji će kružnim sustavom odigrati međusobne susrete u tri navrata, 22.-23. rujna, zatim sredinom listopada, te u siječnju - sve u Zagrebu - nakon čega će osam najboljih parova nastaviti natjecanje. U sljedećem krugu natjecanja otpast će još dva para, a preostalih šest razigravat će za tri najbolja para, koji će činiti hrvatsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu u belgijskom gradu Oostendeu u lipnju sljedeće godine.

I Lamza i Vuković su relativno kratko vrijeme stanovnici Lošinja, a s bavljenjem bridžom nastavili su došavši iz drugih sredina - Lamza iz Zagreba, a Vuković iz Rijeke i Zagreba. Za Lamzom su i nastupi za reprezentacije Jugoslavije i Hrvatske. U paru igraju posljednjih godinu dana, a prije toga su pedesetak godina bili suparnici na nebrojenim natjecanjima.

Ove su godine pobijedili u parskom i timskom natjecanju na bridž-festivalu u lošinjskom hotelu "Punta", a u kvalifikacijama očekuju plasman među osam najboljih parova. Time ne bi ušli u sastav najjače, "open" reprezentacije, ali bi mogli u veteransku (službeno "seniorsku").

U Malom Lošinju bridž se igra u prostoriji Udruge umirovljenika u Ulici braće Vidulić, ova igra okuplja 10-15 građana, no uglavnom bez ozbiljnijih sportskih ambicija.