Večeras otvaranje Euroafričkog prvenstva, nastupa TBF

S otvaranja Svjetskog prvenstva prije sedam godina / foto: B. Purić
S otvaranja Svjetskog prvenstva prije sedam godina / foto: B. Purić
U četvrtak će na glavnom trgu u Malom Lošinju biti otvoreno 31. po redu Euroafričko prvenstvo u podvodnom ribolovu, s nastupom splitskog TBF-a kao zaključkom svečanosti.

Ribolovci iz osamnaest europskih i afričkih država prodefilirati će Rivom lošinjskih kapetana u 18 sati, a na trgu će uslijediti glazbeno-plesni program i pozdravni govori predstavnika organizatora i pokrovitelja. Nakon što se gledatelji upoznaju sa sudionicima, u 20 sati održat će se koncert TBF-a.

Puni sastav reprezentacije Hrvatske čine Daniel Gospić, Slaven Čubrić, Radoslav Jakupović, Stjepko Kesić, Petar Prkić i Ivor Ivelić, s izbornikom Brankom Ikićem koji još nije objavio koja trojica će loviti.

Samo natjecanje održat će se u petak i subotu od 10 do 15 sati, ulov će biti dopreman na trg u 15.45 sati, a vagan u sportskoj dvorani na Bočacu s početkom u 17.30 sati. Nakon subotnjeg vaganja bit će poznato tko će osvojiti naslove euroafričkih prvaka u pojedinačnoj i momčadskoj konkurenciji.

Mali Lošinj je 1970. i 1986. godine već bio domaćin ovom natjecanju, a 1957. i 2010. godine ovdje su održavana svjetska prvenstva u podvodnom ribolovu. Sudionik u organizaciji SP 1957. godine, a kasnije i državni prvak, sada 91-godišnji Ivan Lovrić, na večerašnjem će otvaranju podići zastavu.