Jedanaesti triatlon donosi novosti

Triatlon seli na novu lokaciju u Cresu / foto: B. Purić
Triatlon seli na novu lokaciju u Cresu / foto: B. Purić
S novom organizacijskom podlogom i drugim novostima, u subotu će se u Cresu održati jedanaesti po redu triatlon.

Nakon što je udruga "Cres - Insula activa" nakon deset godina odustala od daljnjeg organiziranja, kormilo je preuzela udruga "Samo pozitiva", a suorganizatori su Turistička zajednica i Grad Cres.

Kako bi creski triatlon ujednačili s ostalima, novi organizatori izmijenili su duljine staza. Natjecanje je podijeljeno u "super sprint" koji se sastoji od 375 metara plivanja, 10 kilometara vožnje bicikla i 2,5 km trčanja, dok "sprint" čini 750 metara plivanja, 20 km vožnje bicikla i 5 km trčanja. U obje kategorije održat će se pojedinačno i štafetno natjecanje, s tim da u štafetnom ekipu čine tri osobe (za plivanje, bicikl, odnosno trčanje).

Umjesto starta i cilja na plaži kampa "Kovačine", ove će godine start biti na Velom mulu, a cilj na glavnom gradskom trgu. U kategoriji "sprint", staza izlazi iz granica Cresa i u biciklističkom dijelu obuhvaća vožnju prema Orlecu i natrag.

Konačne prijave natjecatelj(ic)a primat će se do 13 sati, u 14 počinje "super sprint", a u 16 sati "sprint". Već je poznato da će sudjelovati triatlonci iz šest zemalja - Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Slovačke, Španjolske i Australije. Osiguran je novčani nagradni fond, a podjela priznanja održat će se u 19.30 na glavnom gradskom trgu.