Otoci.net

Pon23072018

Zadnje dodano:23.07.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Masalin najspretniji na stupu, Slovencima malonogometni trofej

Masalin najspretniji na stupu, Slovencima malonogometni trofej

Završnicama natjecanja u nedjelju popodne privedene su kraju ovogodišnje Nerezinske ljetne igre, razvučene kroz osam dana.

Pobjednici malonogometnog turnira su gosti iz Slovenije - momčad "Bučanje Bomboloni", koja je u finalu pobijedila lošinjski "Swag" s 2:0. U susretu za treće mjesto, "Tunera" iz Ustrina pobijedila je sastav "Šesti" s 5:1. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Matej Kranjčević iz pobjedničkog sastava, za naj-vratar Dorian Topić ("Swag"), a najbolji je strijelac Stefano Stipanov ("Tunera").

Odmah nakon finala na školskom igralištu održano je natjecanje u potezanju konopa, s po dvije muške i ženske ekipe. "Konopljaši" su pobijedili "Kacomarine" 2:0, a u ženskom okršaju "Raspašoj" je s 2:1 bio bolji od "Moby Dicka".

U luci su vještine odmjerili natjecatelji na klizavom stupu, a pobijedio je domaći mladić Dino Masalin, dohvativši prvu i treću zastavicu, dok je drugu dohvatio Mateo Baričević iz Velog Lošinja.

Prije toga su održane i razne igre za djecu. Program je završio na Studencu uz podjelu medalja, lovački gulaš, janjetinu, nastup folklora "Studenac" i svirku lošinjske grupe "Macaklini".

Na današnji dan.....

23/7/1967

U M. Lošinju umro Niko Pinčić (rođ. 1902. u Ćunskom), novinar, čakavski pjesnik, putopisac