Nerezinske igre razvučene kroz osam dana

Jedan od događaja je utrka od luke do Ridimutka / foto: B. Purić
Jedan od događaja je utrka od luke do Ridimutka / foto: B. Purić
Tjedan dana trajat će ovogodišnje Nerezinske ljetne igre, natjecanja u kojima će se sučeliti Nerezinci, mještani drugih otočnih mjesta, te oni koji na ovom području borave samo u toplijem dijelu godine.

Tako će već ove nedjelje Igre početi prijepodnevnim turnirom u briškuli u hotelu "Televrin", da bi u 20 sati na Studencu bilo održano otvaranje manifestacije s nastupom lošinjskih zumba-plesačica i DJ-a Full Ferryja.

U ponedjeljak će se održati turniri u košarci "3 na 3" (školsko igralište), a u utorak u vaterpolu (luka) i pikadu (bar "Kameleon"). Za ovaj dio Igara dodjela medalja bit će u utorak u 20 sati na Studencu uz koncert lošinjskog "Svinjskog korita".

U srijedu će se u kampu Rapoća igrati turnir u odbojci na pijesku, a na školskom igralištu počet će malonogometni turnir, koji bi trebao trajati pet dana. U luci će se u četvrtak u 15 sati održati natjecanje u SUP-u ("stand up paddle" - veslanje na surf-daskama u stojećem položaju), a poslije toga plivačko natjecanje. Te večeri na Studencu nastupa grupa "Apsyrtides".

Za petak u 20.30 sati predviđen je start utrke od nerezinske luke do Ridimutka, gdje će potom biti održan zabavni program. Subotnji program donosi jedino utakmice malonogometnog turnira, a završnica Igara je u nedjelju, 6. kolovoza - u 16 sati u luci počinje natjecanje "klizavi stup", na trgu će se u 17 sati održati dječje igre, a na školskom igralištu malonogometno finale, pa onda potezanje konopa. S nastupom Folklornog društva "Studenac" i grupe "Macaklini", na Studencu će u 21 sat početi zatvaranje Nerezinskih ljetnih igara.