Otoci.net

Čet21062018

Zadnje dodano:20.06.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport U Lubenicama obnovljeno boćalište

U Lubenicama obnovljeno boćalište

Prije nekoliko dana otvoreno je novouređeno boćalište u Lubenicama. Boćalište je izgrađeno krajem 1981. godine, a nakon višegodišnje zapuštenosti projekt njegove obnove i uređenja pokrenule su udruge "Zlatni ljudi" iz Rijeke i "Ruralna otočna grupa - Muzej ovčarstva" iz Cresa - potonja je preuzela organizaciju i aktivnosti ugašene udruge Centar za održivi razvoj Gerbin iz Lubenica.

Na uređenje boćališta u proteklim mjesecima prionuli su Romano Faganel i Marjan Diklić, volonteri iz tzv. marginalizirane skupine, koji već nekoliko godina žive i rade u Lubenicama.

Nakon rezanja vrpce upriličen je jednodnevni boćarski turnir u kojem je prvo mjesto osvojila ekipa "Lošinj II", u sastavu Ivo Antoninić, Teodor Vušković, Tomislav Žunić i Lucio Antoninić, a medalje su podijeljene svim sudionicima turnira. Boćalište će biti na raspolaganju svim posjetiteljima Lubenica, a briga o njemu povjerena je Faganelu i Dikliću kod kojih će se moći i iznajmljivati boće te dobiti dodatne informacije.

Nakon uređenja zgrada bivše osnovne škole, samostojećeg objekta krušne peći i bivšeg župnog dvora, uređenje boćališta je četvrti revitalizacijski zahvat u Lubenicama od strane jedne lokalne udruge. Smatra se to velikm uspjehom za nevladinu organizaciju koja je u nabrojene zahvate tijekom šesnaest godina djelovanja uložila oko milijun kuna. Projekt obnove boćališta poduprli su Boćarski klub "Lošinj 90", Franjevački samostan Cres, kamenolom "Bojnak" iz Ustrina i Grad Cres, a financijski su ga podržali "Cresanka", "Elektro-voda", "Gavza" - svi iz Cresa, te Upravni odjel za socijalnu politiku i mlade Primorsko-goranske županije.

Na današnji dan.....

21/6/1995

Otvoren preuređeni glavni trg u M. Lošinju