Humanitarna utakmica i koncert za obitelj u velikoj nevolji

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2013-00_malinogomet.jpgZa obitelj Prispilović, tri lošinjske udruge pokrenule su humanitarnu akciju prikupljanja financijskih sredstava.

Naime, u nedavnoj prometnoj nesreći u Cvetkovcu u Podravini, nesavjesna vozačica osobnog automobila sa svojim je vozilom udarila u dvogodišnju djevojčicu, kćer Sanele Prispilović, rođ. Subotić, koja je ranije živjela na Lošinju. Djevojčica je nažalost pritom smrtno stradala, a istodobno je teško ozlijeđen njen otac. Srećom je bez fizičkih ozljeda prošao šestogodišnji Mihael, starije dijete Prispilovićevih.

Akcija počinje u četvrtak, 27. listopada u 20.30 sati, kada će se u sportskoj dvorani Bočac odigrati revijalna malonogometna utakmica za ovu priliku okupljenih momčadi sastavljenih od lošinjskih (malo)nogometaša i rekreativaca. Na ulazu u dvoranu bit će prikupljan novčani prilog.

U subotu, 29. listopada uvečer, u "Kreativnom skloništu" (prizemlje zgrade Dječjeg vrtića), održat će se "slušaonica" elektronske plesne glazbe, a 8. studenog će u Kinodvorani Vladimira Nazora biti održan koncert lošinjskih rock-skupina "Svinjsko korito", LAP i "Pump Fiction". Na tim događajima će se također prikupljati novčani prilozi.

Organizatori su Društvo prijatelja "Hajduka" Lošinj-Cres, Malonogometni klub "Lošinj" i udruga "Kreativno sklonište", uz podršku Grada Malog Lošinja i Pučkog otvorenog učilišta. Oni koji ne mogu prisustvovati događajima, svoj novčani prilog mogu dati izravnom uplatom na žiroračun br. HR323400093230956311, na ime Mihael Prispilović, Varaždinska 15, Cvetkovec.