Seniorke nastupaju

Kandidatkinje za sastav trenera Rogića / foto: B. Purić
Kandidatkinje za sastav trenera Rogića / foto: B. Purić
Nakon desetogodišnjeg nastupanja isključivo u natjecanjima mlađih uzrasnih kategorija, Ženski odbojkaški klub "Lošinj" od ove sezone sudjelovat će i u natjecanju za seniorke - Drugoj hrvatskoj odbojkaškoj ligi Zapad.

Ekipa pod vodstvom trenera Žarka Rogića sastojat će se od igračica koje su dosad igrale u mlađim kategorijama, onih istaknutijih iz sadašnje juniorske i kadetske konkurencije, ali i tri igračice koje su odbojku igrale na školskoj razini, prije utemeljenja kluba 2006. godine - Iva Gagro, Vanja Obradović i Doriana Ivošević.

U tijeku je faza uigravanja nove ekipe, što neće biti jednostavno, jer je dio igračkog kadra na fakultetu, pa neće moći (redovno) trenirati s ostalim igračicama. Kakvu će ulogu seniorke "Lošinja" imati u drugoligaškom prvenstvu, velika je nepoznanica, što će dati draž prvoj natjecateljskoj sezoni. Ligaški raspored još nije objavljen; zna se samo da liga kreće u vikendu 22./23. listopada i da sudjeluje osam klubova - "Lošinj", "Sušak", "Gornja Vežica", "Matulji 2004", "Albona" (Labin), "Novigrad", "Fažana" i "Rovinj II".

Osim u seniorskoj konkurenciji, ŽOK "Lošinj" će u novoj sezoni igrati i u županijskim prvenstvima za kadetkinje (s mogućnošću ulaska u doigravanje s istarskim klubovima) i najmlađe kadetkinje.