Golek i dalje predsjednik

Davor Golek / foto: B. Purić
Davor Golek / foto: B. Purić
Davor Golek, koji je od 1998. godine predsjednik Šahovskog kluba "Lošinj", izabran je na još jedan četverogodišnji mandat.

Na izbornoj skupštini za dopredsjednika je izabran Gvido Samardžić, umjesto dosadašnjega, Ludviga Grega. Za tajnika je ponovno izabran Bojan Purić, a članovi Izvršnog odbora postali su Tomislav Okrugić i Edo Jerković.

U Nadzorni odbor izabrani su Ludvig Grego (predsjednik), Boris Tirkajla i Ivan Pole. Za predstavnika kluba u Šahovskom savezu Primorsko-goranske županije izabran je Bojan Purić.

Na skupštini su usvojeni izvještaji o radu u prošloj godini i program rada za 2014. godinu, u kojem je, nakon višegodišnje stanke, organizacija Otvorenog međunarodnog šahovskog turnira za FIDE-rejting, koji bi trebao biti održan u rujnu.

Dodijeljena su priznanja najboljima u lanjskim klupskim natjecanjima - Juniorskom prvenstvu Lošinja (1. Denis Alavanja, 2. Roberto Mužić, 3. Šime Budinić), Brzopoteznom prvenstvu (1. Mario Muškardin, 2. Tomislav Okrugić, 3. Bojan Purić), te Rejting-turniru (1. Tomislav Okrugić, 2. Bojan Purić, 3. Vladimir Jovanović).




Na današnji dan:

20.04.1674.

Naredbom osorskog biskupa, u V. Lošinju župne knjige počinju se voditi i na talijanskom jeziku, pored hrvatskog jezika i glagoljice

20.04.1945.

Partizani oslobodili Cres i Lošinj od njemačke okupacije, otoci vraćeni Hrvatskoj i preko nje Jugoslaviji

20.04.1979.

U Cresu otvorena nova zgrada Osnovne škole

20.04.1982.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Vladimir Antolović

20.04.1983.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Mate Ferarić